Тази принцеса се бори за живот още преди да се появи на бял свят. Момиченцето не е било само в утробата, компания са му правили и две братчета – Хенри и Руфъс.
 

Майката на тризнаците е изправена пред трудния избор дали да роди децата си по-рано, в 28-а гестационна седмица, или да загуби едно от тях – дъщеря си. Малкото бебе е лишено от кислород и хранителни вещества, поради това родителите се съгласяват раждането да настъпи много преди определения термин, въпреки че това крие огромен риск. И все пак, майката не губи надежда, а вярва, че децата ще оцелеят. Момчетата са в добро здраве, но малката Перла тежи само 690 г. Майка им споделя, че понякога се чувства виновна за това, че е отнела възможността на Хенри и Руфъс да се развият пълноценно в утробата, все пак  те не са имали проблема на сестра си. Равносметката обаче е ясна, семейството безкрайно се радва на дъщеря си и не си представя живота без нея.

Финалът е щастлив – семейството се прибира с трите бебета у дома, след 11- седмичен престой в болницата.

 В България всяка година се раждат около 7000 недоносени, някои от тях се нуждаят от кувьоз, а последиците могат да бъдат проблеми със зрението, слуха, нервната и двигателната система. В утробата бебето трябва да прекара 40 гестационни седмици, това не е случайно, защото всеки ден е важен за развитието на детето. Всички органи и системи се развиват в деветия месец на бременността, затова незрялото бебе трудно може да се справи със стреса на околния свят.

За недоносените са необходими високоспециализирани грижи, а контактът с майката може да подобри състоянието им. Да, малките бебета усещат присъствието на родителите им – това е чудесно допълнение към специализираното лечение.

Родителите на недоносени  преживяват много труден период, понякога се налага среща с психолог – липсата на професионална помощ може да повлияе негативно, затова не бива да се подценява.