Истината е, че най-добрата грижа за бебето в утробата започва от грижата, която майка му полага за самата себе си. Този факт не се променя особено и за периода след появата му на бял свят. 
За бременните и кърмачките важи правилото да се хранят пълноценно, вместо за двама. Да повторим ли? „Мама не бива да хапва за двама“. От някои храни обаче майката и бебето се нуждаят значително повече и това не включва топла баничка сутрин и вкусна торта привечер,


Докато коремчето расте, а радостното очакване се удвоява, се покачва се и нуждата от хранителни вещества. През този период е особено важно да се внимава с храненето, което има значение както за бъдещата майка, така и за бебето. Бременните се нуждаят от повече фолиева киселина, йод и желязо. Дори да се храните здравословно и стриктно да следите компонентите в менюто си, не може да бъдете напълно сигурни, че си набавяте достатъчно от тях. Специалистите препоръчват разнообразно и пълноценно хранене с добавка на фолиева киселина и йод. Най-добре е с фолиевата киселина да се започне още преди бременността. Недостигът й може да повиши риска от вродени дефекти при бебето. Затова се препоръчва приемът на една таблетка фолиева киселина (400 микрограма) дневно до края на третия месец на бременността. Важно е да се знае, че таблетките не заместват естествения прием на фолиева киселина, а само го допълват. Бъдещите майки трябва да консумират много листни зеленчуци (спанак, салата), броколи, грах, краставици, домати, цитрусови плодове или пълнозърнести продукти.
Йодът стимулира психичното и физическото развитие на бебето. Бременните могат да приемат йод под формата на таблетки по 100 микрограма на ден. Допълнително се препоръчва морска риба (сьомга) един-два пъти седмично. Млякото и млечните продукти също осигуряват йод на организма.

Желязото стимулира развитието на мозъка и приема на кислород на детето. Бъдещите майки трябва да консумират желязо под формата на нетлъсто месо. По принцип организмът усвоява по-добре желязото от животински продукти. Но и бобовите растения, тиквените семки и магданозът снабдяват с желязо, особено ако заедно с тях се консумират зеленчуци, богати на витамин С. Ценните омега-3 мастни киселини не се произвеждат от организма, а са важни за мозъка, за нервите и за очите на бебето. Бременните могат да покрият нуждите от омега-3 мастни киселини чрез консумация на риба един-два пъти седмично. Факт е обаче, че в днешно време достъпът до чиста риба е изключително труден или скъп.
Витамин D укрепва имунната система и стимулира растежа на костите, мускулите и клетките. Организмът може да го произвежда сам под влияние на слънчевата светлина. Затова разходките на слънце са полезни за бременните, както и тлъстата морска риба.
С растежа на корема се увеличава и нуждата от хранителни вещества като протеини, витамин А, витамини В1, В6, С, цинк и магнезий. Те всички се набавят чрез балансираното хранене. Специалистите препоръчват да се ядат разпределени през деня три порции зеленчуци и две порции плодове, четири порции зърнени храни и картофи, три порции мляко, една порция месо, риба или яйце, една порция твърди масти като масло или маргарин и една порция растително олио.
 

И след появата на бебето си струва да се продължава с балансираното хранене

Важна роля продължават да имат желязото и йодът. Добре е менюто да включва два до три пъти седмично месо и нетлъсти колбаси и редовно богати на желязо зеленчуци и бобови растения. През периода на кърменето е добре да се добавя йод – изберете подходяща хранителна добавка, която да го съдържа. Ще се опитаме да ви улесним, представяйки на вашето внимание ПреМама Дуо. Хранителната добавка, която ще се превърне в най-добрия ви приятел през 9-те месеца и периода на кърменето. В нейния състав (30 таблетки и 30 капсули) са включени 400 микрограма фолиева киселина (точно колкото е препоръчителната доза), както и 11 витамина, 10 минерала и докозахексаенова киселина, за осигуряване на оптимално хранене. Приемат се лесно – по една таблетка и една капсула дневно след хранене, когато искате да забременеете. 
 

И най-важното – продуктът е разработен по изискванията за количествен и качествен състав, именно затова е подходящ за жени, които се опитват да забременеят, бъдещи майки и кърмачки.
Подробна информация за ПреМама Дуо можете да прочетете ТУК >>>>
Можете да закупите онлайн хранителната добавка ПреМама Дуо от
Аптеки Remedium
Онлайн аптека АФИА
Аптеки Гален
Аптека Витания
Аптеки Прополис
Аптека Фрамар
Аптеки SOpharmacy