НАЧАЛО

Чувствителна душа
Вашето дете Рак се чувства най-добре у дома, заобиколено от близките си, както и от познати гледки, звуци и миризми. Ако начинът на живот на семейството ви е по-приключенски и винаги сте навън, детето Ви Рак ще трябва да вземе със себе си нещо, което да усеща като котва, свързваща го с дома. Любимо меко одеяло или ценна плюшена играчка биха могли да послужат добре за тази цел.

Традициите и графиците също успокояват детето Рак, затова е много важно да споделяте редовно общите семейни хранения и да установите режим за къпане и лягане, който то да спазва. Детето Рак е предпазливо и чувствително по природа и лесно може да се притесни от шумни и хаотични ситуации. Не на последно място то е способно да предпочете тих следобед, в който да пече сладкиши, пред ден в местния увеселителен парк.

Дайте на детето си Рак малко растение и/или домашен любимец, за които да се грижи, тъй като то ще знае какво да прави почти инстинктивно. Грижата е в неговата природа. Вашата задача като родител ще бъде да осигурите стабилна домашна среда и много обич, тъй като емоционалната сигурност е сред основните елементи за отглеждането на мъника.

Храната също е от значение за детето Рак. Редовната, здравословна и проста храна ще му допадне най-много.

И накрая - детето Рак се нуждае от лично пространство. То е емоционално по-уязвимо от повечето хора и когато се почувства застрашено, ще се затвори в себе си, докато животът му не изглежда отново безопасен. Оставете го да се справя със ситуациите по свой собствен начин, а след това нежно го насърчавайте да говори за чувствата си.

Съвместимост на семейството
Според астрологията начинът, по който се сближавате с детето си Рак може да зависи и от Вашия звезден знак. Трябва ли да предвидите време за игра, да насърчавате творчеството или да давате малко повече обич? Научете какво казват звездите, като кликнете върху звездния си знак по-долу:
 

Изберете зодия на дете и зодия на родител

   
Изчисли