НАЧАЛО

Глава на семейство
Като родител Козирог се съсредоточавате върху това да работите усилено за семейството си и да изпълнявате задълженията си. Всъщност може би работите прекалено усърдно! Намеренията ви са добри, но отдавате голямо значение на това да осигурите материалното, пренебрегвайки други наистина важни неща. Прекарването на качествено време с децата ви и изграждането на топла и грижовна връзка с тях също трябва да е сред приоритетите ви.

Възможно е да се справяте по-добре с изискванията на кариерата си, отколкото с емоционалните проблеми на своите деца. Въпреки това като Козирог се стремите към постоянно усъвършенстване, така че ако нещо липсва в отношенията ви с децата, можете да установите проблема и да работите за отстраняването му.

Ще научите децата си на ценността на парите, на това, да бъдат надеждни партньори, ще им внушите, че е важно да спазват обещанията си. Всъщност вие ще бъдете истински авторитет в живота им. Те ще ви уважават и понякога може дори да ги уплашите, без да го осъзнавате или да искате да го направите.

Част от работата ви като родител ще бъде да се научите да се отпускате малко и да станете по-привързани и спонтанни. По този начин ще постигнете баланс между работата и забавлението, а децата ви ще ви обичат и ценят още повече за положените усилия. Ще им дадете положителен пример за зрялост, планиране и постоянна работа по постигане на целите. Просто не бъдете прекалено строги към тях, ако не са толкова целеустремени, колкото сте вие.


Семейна съвместимост
Според астрологията начинът, по който се сближавате с детето си, може да зависи и от неговия звезден знак. Трябва ли да предвидите малко време за игра, да насърчите творчеството им или да им дадете малко повече обич? Разберете какво казват звездите, като кликнете върху звездния знак на детето си по-долу:
 

Изберете зодия на дете и зодия на родител

   
Изчисли