НАЧАЛО

Създаден за комфорт, а не за скорост
Още като бебе детето Телец е мило, нежно и любвеобилно. Вероятно също така е жизнено и весело.

Запознайте бебето си с природата възможно най-скоро, защото малките деца Телец ще се развиват добре в естествена среда. Когато порасне, може да се радва на малка площ от градината ви или на домашен любимец, за когото да се грижи. То ще се отнася сериозно към такива отговорности.

Детето Телец възприема света чрез сетивата си. То харесва начина, по който нещата притежават и излъчват вкус, усещане, звук и мирис. Всъщност още от момента на раждането си то обича да се храни. Ако вашият малчуган (принцеса) си изработи много кратък списък с храни, които ще похапва, и упорито отказва да опита нещо ново, не се притеснявайте! Продължавайте спокойно да му предлагате други варианти и накрая той ще се ориентира към тях. Опитайте се да избягвате да му давате твърде много сладки закуски, които могат да нарушат естествения му апетит към здравословни храни.

Дори когато са малки, децата Телец са практични и умеят да боравят с пари. Основната потребност на вашето мъниче ще бъде сигурността. Вашето бебе Телец ще обича да бъде завивано и държано, защото това го кара да се чувства в безопасност. Някои деца Телец се привързват към хора, докато други развиват привързаност към предмет, който им напомня за дома, например плюшена играчка.

Детето Телец няма да прибързва. Това е нещо, към което вие като родител ще трябва да се приспособите. Всъщност то е доста бавно. Не се опитвайте да натъпчете твърде много дейности в един ден, защото има вероятност вашето малко дете просто да не успее да ги свърши всичките.

Съвместимост на семейството
Според астрологията начинът, по който се сближавате с детето си Телец може да зависи и от вашия звезден знак. Трябва ли да предвидите време за игра, да насърчавате творчеството или да давате малко повече обич? Научете какво казват звездите, като кликнете върху звездния си знак по-долу:
 

Изберете зодия на дете и зодия на родител

   
Изчисли