НАЧАЛО

Високи стандарти
Като родител Дева вие сте разумни, но имате високи стандарти и цените съвършенството. Обичате да учите децата си да изпълняват задълженията си, да се грижат за имуществото си и да водят здравословен и активен начин на живот.

Понякога може да изглеждате прекалено критични, но знаете, дори и децата ви да не знаят, че просто искате те да бъдат възможно най-здрави, интелигентни и практични. Въпреки това може да се наложи да си припомните, че децата ви постоянно се стараят да дадат най-доброто от себе си, дори когато резултатите са значително по-ниски от вашите очаквания.

Вие сте практични, полезни и стабилни, така че можете да осигурите на децата си силна и стабилна основа в живота, както в емоционален, така и в икономически план. Да, понякога може да сте склонни да пестите, но това е, за да можете по-късно да плащате за всички техни шофьорски курсове и университетски такси. Вие давате безвъзмездно времето и вниманието си, което е най-ценният дар от всички.
Вие сте планиращ човек и имате усет към детайлите, така че вероятно ще отговаряте за семейните сметки и бюджет. Не се страхувайте да харчите от време на време за лакомства за децата си. Тази случайна проява на импулсивна екстравагантност ще има още по-голямо значение за тях.

Децата ви вероятно ще разберат, че всичко, което искате е те да имат най-добрия възможен живот. Все пак не забравяйте да бъдете щедри на похвали и обич, тъй като това са две неща, чието даване не струва абсолютно нищо. Освен това заслужените комплименти могат да помогнат да се балансира също толкова заслужената критична обратна връзка или неодобрение.

Семейна съвместимост
Според астрологията начинът, по който се сближавате с детето си, може да зависи и от неговия звезден знак. Трябва ли да предвидите малко време за игра, да насърчите творчеството им или да им дадете малко повече обич? Разберете какво казват звездите, като кликнете върху звездния знак на детето си по-долу:
 

Изберете зодия на дете и зодия на родител

   
Изчисли