Миротворецът
Като родител Везни се опитвате да създадете спокоен и хармоничен домашен живот за децата си. За вас е важно да отгледате семейството си в красива, дори луксозна среда и правите всичко възможно, за да избегнете конфликти в дома си. За съжаление това означава, че може да сте малко отстъпчиви, особено ако децата ви са особено силни или ако се научат да ви манипулират, за да получат това, което искат.

Добре, че сте в толкова добра връзка с основните си ценности и убеждения. Това ще ви помогне да се въздържате, когато е необходимо, и да оказвате правилното влияние върху живота на децата си. Няма как да не им вдъхнете усещането си за вкус и стил, тъй като вниманието към външния вид на нещата е естествена част от вашата личност.


Обичате да играете ролята на домакин или домакиня на социални събирания и да каните приятели в дома си, а децата си учите на внимание и уважение към другите. Те могат да разчитат на вас да разрешавате спорове, когато се появи съперничество между братя и сестри. Тъй като не се чувствате комфортно в напрежение, тази роля няма да ви хареса, но сте роден дипломат, така че умеете да успокоявате нещата. Това е естествена възможност да научите децата си на компромис и сътрудничество - две от силните ви страни.

Тъй като сте склонни да бъдете нерешителни, трябва да се уверите, че проявявате твърда последователност към децата си, когато е необходимо. Чудесно е да сте част от мило и любящо семейство, но също така ще трябва да се съобразявате с тях.

Семейна съвместимост
Според астрологията начинът, по който се сближавате с детето си, може да зависи и от неговия звезден знак. Трябва ли да предвидите малко време за игра, да насърчите творчеството им или да им дадете малко повече обич? Разберете какво казват звездите, като кликнете върху звездния знак на детето си по-долу: