Какви са мотивите жените да искат да прекратят бременност?

Статистика показва, че 200 000 семейства в България не могат да имат деца. Всеки месец в страната ни 1000 жени решават да направят аборт. За последните 65 години, 6 милиона деца не са се родили, а двойките, които се борят за свое бебе постоянно се увеличават.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„Аз като репродуктивен специалист и хирург се срещам много често с остатъците и страничните ефекти на един аборт, а те за съжаление не са малко и не са несериозни. Една такава процедура крие сериозни рискове в себе си, най-вече нараняване на тъканта, което е свързано със сраствания”, обясни д-р Александър Калчев, репродуктивен и АГ специалист.

Тези сраствания след това играят огромна роля в репродуктивните неуспехи на двойките. „Преди 15 години аз взех решение за себе си, че никога няма да правя аборти, така че 15 години не съм правил нито една такава процедура, свързана с аборт по желание. Да, идват, но аз не съм специалистът, който ще се занимае с техния случай”, обясни още д-р Александър Калчев, пред NOVA.

Мотивите, заради които една жена може да пожелае да направи аборт, могат да бъдат много и различни.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

„Млада възраст, гонене на кариера, неподходящ партньор, неподходящо време. Никога не съм се старал да влизам в психиката на нещо такова, защото на мен целта ми винаги е била да постигна бременност”, коментира още репродуктивният специалист.

Източник: https://fakti.bg/