Кърменето е вълшебна близост между мама и бебе, красиво е, нежно и споделено. Мамите обаче често се страхуват. Въпросите са много и е важно да получим правилните насоки, за да бъде процесът лек и хармоничен. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

За подходящите пози, болката, удоволствието и цялостната грижа за гърдите, си говорихме с Илияна Чикичева, акушерка от Медицински център „Гея Мед“. Научихме повече за физиологията на гърдата и промяната, през която тя минава, в периода на бременността. Разбрахме, че коластрата е най-важната храна за новороденото. Тя е богата на минерали и витамини, хранителни вещества, антитела и имуноглобулини, които осигуряват защитата на бебето. Високохранителна е и нейното отделяне може да започне и преди самото раждане или непосредствено след него. 

РАЗГЛЕДАЙ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК 

Илияна Чикичева ни разказа каква трябва да бъде хигиената на гърдите преди кърмене и сподели начини за отпушване на каналите на гърдите:

  • масаж на раменете;
  • топъл душ;
  • компреси с топла вода и кърпи;
  • изцеждане с ръка;
  • изцеждане с помпа.

Разбира се, не пропуснахме да поговорим подробно и за позите по време на кърмене. Разбрахме и как да стимулираме кърмата. Ключово тук се оказа спокойствието и избягването на стрес и напрежение. 

Видове упойки при раждане - разговор на живо с д-р Георги Симеонов

В конферентна зала на ниво +2 в Bulgaria Mall, на 25 февруари ни гостува още Гергана Фратева, управител и официален представитeл на Neno за България. Тя обясни на присъстващите каква е ролята на помпата за кърма Neno, представи предимствата и идеята, която стои зад създаденото от тях:

„Нашата мисия е да накараме всяка майка да почувства истинска подкрепа чрез нашите продукти в този така красив, но и труден момент и да помогнем повече бебчета да получат повече кърма за по-дълго време.“ 

Всички помпи за кърма Neno имат за цел да осигурят максимален комфорт за мама с иновативна функционалност, с много степени на вакуум, с вградена батерия, която издържа до 2 часа, с меки, изцяло силиконови фунии, напълно безшумни, с възможност за изцеждане директно в торбичка за съхранение , с възможност за хранене директно от торбичка за съхранение.               

Знаете, без подаръци при нас не може. Neno България подариха талони за 10% отстъпка на техните продукти. И това не беше всичко, включиха се с нещо специално и в нашата томбола. Sensibel също бяха осигурили изненади.  

Интересна среща с много полезна информация. Беше приятно да споделим време, опит и емоции. Благодарим.