"Хей, хей, добре дошло на бял свят, мое малко съкровище", каза майката, която всъщност се роди заедно със своето бебе. И ето - предстоят толкова много нови открития, опознаване, създаване на специална близост, аромат на мляко и любов... В началото обаче, преди всичко останало, е ред на кърменето.

Съветът на специалистите - майките да кърмят, не само поради ползите за женското физическо здраве и това на бебето, но защото този процес намалява стреса, предотвратява следродилната депресия и подобрява душевния комфорт.

Сгушеното Чудо в обятията на мама означава също и силна връзка за цял живот. Това е вярно, но само ако кърменето е безпроблемно, нали? 

На първо място - освободете се от страха, създаващ съмнение, дали и как ще се справите успешно. Информирайте се, снабдете се с верни помощници и просто повярвайте в себе си!

Една от основните стъпки е да изберете подходяща помпа за кърма, по възможност - електрическа, която по изискване на много лечебни заведения трябва да бъде задължителна част от багажа ви за болницата. Тя ще се превърне в ценен помощник, независимо дали ще раждате нормално или с цезарово сечение.

Кога и колко често да я използвате?
Запомнете, че търсенето определя количеството кърма, което се произвежда. Помпата за кърма ще ви помогне да поддържате лактацията, когато бебето не суче достатъчно или вие сте навън. Също така ще ви спасява, когато зърната са разранени или болезнени. Понякога ще изцеждате с цел да замразите кърма - за моменти като пътуване, подкрепа на таткото, ако ви няма, или при обстоятелства не позволяващи да кърмите в комфортна обстановка. Друг път ще се налага да я използвате вечер или по всяко време през деня, когато усещате, че гърдите ви имат нужда от облекчаване или стимулиране. При преждевременно родените бебета, далеч от своите майки, поставени в кувьоз, също на помощ идва помпата за кърма, благодарение на която те получават своето "златно мляко". О, да не забравяме и близнаците - двойна доза, моля!

Оставете се в ръцете на събитията, своите възможности и следвайте ритъма на бебето, допитвайте се до мнението и на опитните акушерки и консултанти по кърмене.

Ако вече сте у дома и знаете, че непременно трябва да се сдобиете с помпа за кърма, но нямате никаква представа каква да бъде тя, ние се включваме точно навреме с конкретни предложения (по-късно ще ни благодарите).

Запомнете: доверете се на специализиран производител, изберете усъвършенстван продукт, но все пак на разумна цена - тепърва ви очакват разходи.
Категоричен фаворит, отговарящ на високите изисквания на съвременните родители, са помпите за кърма Neno. Марката е специализиран производител на електрически помпи за кърма от ново поколение. В портфолиото си Neno предлага единични и двойни помпи за кърма, 2-фазни и иновативната 3-фазна помпа за кърма. 3-тата фаза или режим на работа е предназначен за допълнителна стимулация при недостатъчна лактация или като масажна функция след дълбоко изцеждане. Да, да - звучи изумително, нали? Толкова малки, удобни и красиви, а същевременно умни творения за динамичното ежедневие на мама.

Всички помпи за кърма Neno са:

 • !Внимание: електрически, с вградени батерии, които се зареждат чрез USB-C кабел и които издържат до 2 часа в работен режим.
 • иновативни по дизайн и функционалност, като предлагат много степени на вакуум в различните режими на работа, за да отговорят на индивидуалните нужди на всяка майка.
 • с меки, силиконови фунии, които осигуряват максимален комфорт за майката по време на употреба.
 • напълно безшумни, което позволява да се използват навсякъде, дори и до спящо бебе.
 • с възможност за изцеждане на кърма директно в торбичка за съхранение, благодарение на специален конектор, като по този начин кърмата се запазва 100% стерилна.

NB! Торбичките за съхранение Neno могат да се свържат директно към бибероните Neno с цел кърмата да се дава на бебето директно от торбичката - по този начин всяка скъпоценна капчица се съхранява и отива на правилното място. 

Относно качеството: помпите за кърма Neno са с изключително качество, 2 години гаранция и се предлагат на достъпни цени спрямо високия клас помпи за кърма на пазара.

Време е да погледнем отблизо какво представлява всяка една от трите помпи: 

 

Neno Bella Единична 2-фазна електрическа помпа за кърма: 

 • е изключително компактна и можете да я вземете със себе си навсякъде;
 • работи в 2 режима: режим на стимулация на млечната жлеза и режим на дълбоко изцеждане, с общо 15 степени на вакуум. 

 

Neno Bella Twin Двойна 2-фазна електрическа помпа за кърма: 

 • ще спести ценно време и ще ви позволи да изцедите и двете гърди за около 10 минути;
 • можете да използвате специален корсет, благодарение на който помпата ще върши своята работа, а ръцете ви ще бъдат свободни.
 • работи в 2 режима: режим на стимулация на млечната жлеза и режим на дълбоко изцеждане, с общо 15 степени на вакуум. 

 

Neno Camino Двойна 3-фазна електрическа помпа за кърма:  

 • Neno Camino е най-голямата иновация на Neno;
 • стилна, удобна, функционална, спестяваща време;
 • работи в 3 режима: режим на стимулация на млечната жлеза, режим на дълбоко изцеждане и иновативен специално разработен режим за допълнителна стимулация при недостатъчна лактация/масаж след дълбоко изцеждане, с общо 19 степени на вакуум.

*Подробна информация за продуктите ще откриете само с един клик върху съответните линкове.

Помпата за кърма Neno ще се превърне във вашия незаменим помощник - изцеждайте, съхранявайте или замразявайте без усилия и с максимален комфорт.