Раждането е минало успешно, всичко е протекло нормално и малчо вече е тук. Скоро мама се прибира у дома с бебето. Време е за забавление - или не съвсем. 

Първите дни с новороденото са стресиращи и за най-подготвените родители. Кърмене, къпане, колики, сън... Изпитанията не са малко. Но! Мамо, тате, запазете самообладание и се впускайте смело в приключението. Да не забравите да се въоражите и с търпение, повярвайте - ще ви е необходимо. 

Тя и Той след появата на бебето - разговор на живо с психолог

И все пак, нека сме реалисти, инстинктите във вас ще проговорят, доверете им се, приложете наученото и ще видите как всичко ще се окаже лесно като игра. 

За да ви покажем, че това е така, на гости в любимата конферентна зала на ниво +2 в Bulgaria Mall поканихме Ева Павлина, акушерка от Болница „Вита“. На 3 декември отново бяхме заедно - под един покрив, обединени от едно желание - да дадем най-доброто на децата ни. 

Говорихме си много. В началото фокус поставихме на бебешката кожа. По думите на нашия гост - когато се роди, бебето излиза от една стерилна среда, където има защитата на верникса. Попада в наистена с различни бактерии, вируси, паразити и микроорганизми околност и е важно да бъдем изключително внимателни.

РАЗГЛЕДАЙ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК

Къпане! Колко често? По кое време? Как? Каква вода? Колко да продължи? Как да го държа? Ева Павлина отговори на всички въпроси. Обясни ни кои принадлежности са ни нужни и подробно ни разказа как точно се случва къпането. Не пропуснахме, да поставим акцент на грижата за пъпчето

Научихме всичко важно за хигиента - на очите, на ушите, на нослето, разбрахме как да режем ноктите на малчо и се убедихме, че кърменето е най-добрата и естествена форма на хранене. Справихме се също и с коликите. 

Но дори и това не бе всичко. Елица Бойчева ни помогна да овладеем полезни начини за почистване на дома и ни разказа за безбройните предимства на Gama Organica. Съветите ѝ бяха много, всички до един - ценни и важни. Разбрахме как и какви почистващи продукти е важно да употребяваме по време на бременност и тогава, когато бебето е вече е тук. И още нещо - Gama Organica ни спечели с това, че се оказа една истинска сбъдната мечта - вдъхновение от живия живот и стремеж да направим дома си място без токсични химикали. 

На гости ни беше и Гергана Фратева, управител и официален представитeл на Neno за България. Тя ни пусна близо до света на марката и ни увери, че Neno заслужава нашето доверие, защото е отличен помощник в кърменето.Тя ни сподели още, че всички помпи за кърма Neno имат за цел да осигурят максимален комфорт за мама: с иновативна функционалност, с много степени на вакуум, с вградена батерия, която издържа до 2 часа, с меки, изцяло силиконови фунии, напълно безшумни, с възможност за изцеждане директно в торбичка за съхранение, с възможност за хранене директно от торбичка за съхранение. 

Подаръците на финала бяха чудесни. Gama Organica и Neno България зардваха всички присъстващи.

Изненадите не свършиха дотук. За нашите гости специални подаръци предоставиха и приятелите ни от ДНК и кампанията Направи го сега. Календар, обединил 12 български майки - всяка, доказала се в своята професия и сбъднала своята съкровена мечта да стане майка. 12 майки - 1 кауза - специален проект, родил специален календар. Щастливи сме, че и той бе сред подаръците за гостите на нашето събитие. Каленадарите ще продължим да раздаваме и на предстоящите ни физически лекции през януари. 

Беше удоволствие, благодарим ви, че споделихте времето си с нас!