Здравето на бебето е приоритет за всеки родител. Как да се грижим за дома? Как да перем дрешките на мъника? Добре или не е у дома да имаме домашен любимец? Какви са необходимите грижи и как те влияят както на бебето, така и на околната среда? Интересна тема, която разгърнахме в дълбочина с Илияна Чикичева, акушерка

В самото начало поговорихме за хигиената на дома. Според Илияна, каквото и да направи един родител, то ще бъде най-доброто. Хубаво е да обръщаме повече внимание на това, което наистина е от съществено значение - да няма малки вещи, които детето би могло да погълне, е, може би първото, което трябва да се отбележи, когато говорим за дома, неговата подредба и чистота. Разбира се, редовното почистване е задължително, важно е да няма алергени и дразнители от външната среда. Изключително важно е да се подбират внимателно препаратите, които използваме

По въпроса за плюшените играчки, нашият гост сподели, че когато говорим за новородено, в леглото е хубаво да бъде само детето, играчките са абсолютно излишни, могат сериозно да навредят с на пръв поглед безобидното си присъствие. 

Дали е нужно да имаме пречиствател за въздух и овлажнител, когато отглеждаме бебе? Илияна ни сподели личния си опит, разказвайки ни, че тя самата не е ползвала такъв. При едно здраво дете, което няма индикации и придружаващи заболявания, абсолютно достатъчно е да се постави една метална каничка, пълна с вода, сложена върху радиатора, тя ще овлажни въздуха и ще свърши чудесна работа. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Не пропуснахме да обърнем внимание и на грижата за дрешките. Много е важно детенцето да бъде с дрешки от естествена материя. Илияна посъветва, ако в дома има по-голямо дете, родителите да осигурят отделно кошче за събиране на дрешки. При самото пране дрешките също нека бъдат сортирани отделно. Тези грижи за нужни, задължително до 6 месец, след него вече родителите могат да са по-спокойни при прането, гладенето и сортирането на дрешките. 

Препаратът трябва да е специален детски, изчистен, без силни химикали и агресивни съставки. Бебо предлагат чудесен избор за случая. Техните продукти се оказаха прекрасен начин да защитим дома, детето и околната среда, като едновременно с това получиm отличните, желани разултати. 

Училище за родители - Бебеносенето и неговото начало. Съвети от Ани Събева

Говорихме си също за домашните любимици, хигиената на съдовете, патогените в околната среда и още и още. Илияна ни даде ценни съвети, информацията беше важна, споделеното от нея - безкрайно интересно. 

Ако сте пропуснали да ни гледате, може да чуете разговора ни сега: