Ако сте в очакване на момиченце и по една или друга причина искате то да носи библейко име, за вас подбрахме някои чудесни идеи. Нашият списък ще ви очарова с имена, носещи в себе си красиви значения и криещи дълбок смисъл. Няма да губим повече време. Ето кои библейски образи спечелиха нашето внимание. 

Ева - произлиза от думата "живот" и се свързва с Бога, като дарител на живота на Адам и Ева.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Сара - означава "княгиня" или "господарка". Това е името на Авраамовата съпруга, която е избрана от Бог да стане майка на народа.

Рут - означава "приятелка" или "приятелство". Това е името на младата вдовица, която се присъединява към народа на Израел след смъртта на съпруга си.

Елизабет - произлиза от думите "Бог" и "завет" и означава "Бог е моя клетва". Това е името на майката на Йоан Кръстител.

Мария - означава "обичана" или "любима". Това е името на майката на Исус Христос.

Естер - означава "звезда". Това е името на персийска кралица, която се омъжва за персийския крал и спасява еврейския народ.

Интернационални имена за бебето

Дебора - означава "пчела". Това е името на жената, съдия и пророчица в Израел.

Анна - произлиза от думата "милост" и означава "милостива". Това е името на пророчицата, която разпознава Исус Христос като Месия.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Дали успяхме да ви помогнем с избора? Надяваме се, че отговорът е "да". Наясно сме колко вълнуващ е моментът. Помислете добре. Не знаем дали е вярно, но се твърди, че името носи определен заряд и енергия, а до някаква степен определя и някои черти в характера на човека.