Жителка на британското графство Оксфордшър роди бебе с впечатляващи размери. Жената признава, че още по време на бременността станало ясно, че детето ще е доста голямо, но въпреки това била неподготвена за действителността.

Момченцето се появило на бял свят в края на октомври с помощта на цезарово сечение и тежало цели 6,7 килограма. Заради теглото си веднага заело почетното трето място в класацията на най-тежките бебета, които някога са се раждали на Острова. 

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER 

Ето какво споделя майката на големия юнак: "Когато го видях за първи път, си помислих, че няма да се побере в дрехите, които носех в болницата. Знаехме, че ще бъде голямо момче, тъй като коремът ми беше огромен, но не осъзнавахме колко точно, докато не се появи. Една от анестезиоложките ми призна, че раждането на Алфа е първото, при което не е плакала, защото била шокирана от размерите му". 

"След раждането акушерките започнаха развълнувано да търсят в Гугъл размерите на най-тежкото новородено в Обединеното кралство", добавя майката. Черал, която има още три деца, признава, че нито едно от тях не е било толкова голямо. И не си е похапвало толкова много, колкото Алфа.

Малкият Алфа Стоун вече е на пет месеца и тежи 10,8 кг. На ръст е колкото едногодишната си сестра и носи дрехи за деца между 9 и 12 месеца, които обаче са му малко теснички. 31-годишната  му майка Черал Мичъл го нарича "здравеняк".

РОДИ СЕ БЕБЕ С УДИВИТЕЛНИ РАЗМЕРИ 

"Той обича каша и сухари, въпреки че повечето бебета не са готови да ядат твърди храни, докато не навършат поне шест месеца. Всяка сутрин, преди да изпие млякото си, Алфа яде каша. А на вечеря изяжда цял сухар."

Лекарите казват, че необичайният размер на момчето се дължи на диабета на майката, заради който плодът получавал захарни околоплодни течности в утробата.

През последните години все повече се акцентира върху рисковете, свързани с наднорменото тегло на децата. Въпреки това твърдението, че дебелите деца се увеличават, е, меко казано, неточно. Днес има също толкова слаби и пълни деца, както и преди 20 години. Всъщност новото е, че наднормените килограми се увеличават. Това се дължи на променените условия на живот – децата се движат по-малко и се хранят с по-калорични храни.

Източник и снимки: jenata.blitz.bg