Слънцето ще влезе в знака на съзвездие Риби на 19 февруари 2012 г. в 8:30 ч. и ще остане там до 21 март.

Черти от характера
Родените под знака Риби са подвластни на водната стихия, на необятната шир на моретата и океаните. Символът на този последен знак на Зодиака представлява две риби, плуващи в противоположни посоки, свързани с нишка помежду си. Това подсказва двойствената природа на Рибите. Едната риба плува нагоре към духовно развитие, а другата – надолу към бездната на материалното. И двете посоки са много примамливи и Рибите са способни да полетят високо или да достигнат дъното, ако не са разбрани.


Детето Риби може да се опише с няколко думи – любещо, хармонично, свръхчувствително, интуитивно, космополитно, филантроп, идеалист, мистик. В Риби се съдържа квинтесенцията на всички предходни знаци. Представителите на зодията идват, за да сложат точката на едно пътуване и да прекрачат прага на следващото по-високо ниво.
Рибите са съвършени! От тях може да се научи много.

Как да му помагате
 Ще ви е нужно доста време, за да излязат наяве многобройните качества на това умно, срамежливо и най-вече интуитивно дете.

 Внимателно следете емоциите му и се отнасяйте към него с разбиране. То е лесно приспособимо, гъвкаво, но и много чувствително.
 Стимулирайте го да развива дарбите и богатото си въображение. Помагайте му, защото на него често му липсва реална преценка на заобикалящата действителност. Въпреки послушанието си, то може да ви създава доста проблеми поради податливостта си на чужди влияния.
 Учете детето да мисли логично, стимулирайте го да се съсредоточва. Рибите са подвластни на стихията Вода и планетата Нептун, които развиват в тях интуицията и усета към тайната страна на живота. Понякога детето Риби губи вяра в себе си и затова се нуждае преди всичко от насърчаване. Внимателно го връщайте в реалността.
 Осигурете му атмосфера, изпълнена с любов и отдаденост. Конфликтите между родителите, колкото и да са прикрити, интиутивно се усещат от децата Риби. Това им причинява болка, чувство за вина и ги прави нещастни.
 Отнасяйте се към детето деликатно. Рибите долавят и най-слабите сигнали от околните.   
 Осигурявайте му разходки сред природата. Рибите се стремят към хармония и тишина, имат нужда от усамотение сред природата, търсят отдушник в света на изкуството – поезията, музиката, театъра, киното, виртуалната реалност.
 Помагайте му да запазва душевно равновесие. Когато се чувстват нещастни, Рибите имат склонност към психози и фобии, към различни форми на пристрастяване.

Прогноза
Родените през тази година ще са малко нестандартни, изключително талантливи, амбициозни, ще имат много идеи и способности да ги реализират. Те идват с желание и възможности да променят света и хората край себе си. Ще са новите колумбовци и магелановци. Ще са обединители – на хора, култури и религии.

Милена Тод. Христова
акушерка, астролог
www.astro-vega.com