Мейдел Тейлър Хокинс е дама от Кентъки, която наближава своя 99-и рожден ден. Като истински матриарх на 6 поколения, тя е преодоляла множество препятствия и предизвикателства, за да създаде семейството, което стои пред нея днес. Мейдел винаги се е стараела да отгледа децата си и да се грижи за тях.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

"Баба е била на 16 години, когато се е омъжила за дядо ми Бил", разказва внучката ѝ. "Той е бил на 50 години и вдовец с 10 деца. Първата му съпруга е починала, докато е раждала сиамски близнаци вкъщи". Така младата Мейдел е принудена да поеме ролята на майка на много ранна възраст. В допълнение към това, че е мащеха на неговите 10 деца, те посрещат още 13 деца заедно. Съпругът ѝ често пътувал по работа и битовите им условия не били от най-добрите. Икономическото положение на семейството било тежко и те дори не разполагали с течаща вода или други основни удобства като пералня.

Но Мейдел с цялото си сърце приема живота си на домакиня, отглеждайки огромното си потомство при дадените условия. Както отбелязва нейната дъщеря Грейси: "Знам, че ѝ е било трудно, но тя не се оплакваше. Просто си вършеше работата." Въпреки липсата на удобства, Грейси никога не е чувала майка си да мрънка, че няма достатъчно храна или дрехи. Вместо това Мейдел винаги задоволявала нуждите на децата си, като същевременно импровизирала, отглеждайки и съхранявайки по-голямата част от храната на семейството. Нейната внучка казва: "При толкова много усти за изхранване баба ставаше рано сутрин, запасяваше печката с дърва, излизаше да събира яйца, хващаше няколко кокошки и приготвяше закуска, преди децата да отидат на училище."

Семейството ѝ продължава да се развива от 6 поколения. Отглеждането на толкова много деца е предизвикателство, но Мейдел успява да създаде поколения след себе си и да ги гледа как растат. Така според семейната таблица, създадена от снаха ѝ Джанис Тейлър, в момента Мейдел има 623 потомци. Това родословно дърво наброява 106 внуци, 222 правнуци, 234 пра-пра-правнуци и 37 пра-пра-пра-пра-правнуци. Наскоро жената се е запознала с пра-пра-пра-правнучката си за първи път.

Дамите от семейството на възрастната жена се събират в старческия дом, където да документира запознаването на най-възрастния и най-младия член на голямото им семейство. "Знам, че е рядкост 6 поколения да се срещат. Още по-рядко е всички те да са от един и същи пол", казва Грейси." Всички ние освен момичета сме и женската сила също". Грейси си спомня: "Просто планирахме един ден и всички се срещнахме, а баба знаеше, че ще дойдем. Тя беше развълнувана. Имахме три часа с нея."

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР 

Мейдел ще отпразнува своя 99-и рожден ден на 19 юли 2023 г. и ако всичко върви по план, тя възнамерява да се срещне с третия си внук от шестото поколение това лято. "Ако всичко върви добре, бебето се справя добре, баба се справя добре, всички ще се срещнем още през юни и ще си направим още една обща снимка", заявява внучката ѝ.

Източник и снимки: dama.bg