Две пейки в помощ на майките с бебета ще ги улесняват в дейностите с повиване и кърмене на децата. Те бяха монтирани тази сутрин пред Доходното здание в непосредствена близост до чешмичката и в района на Вазата в Парка на младежта, предават от "Русе Медиа". 

Ненчо Балабанов ще става татко на момиченце

Пейките са дарение от русенката д-р Доника Дойнова, която самата е майка с две деца – едното на три години, а другото на 11 месеца. Д-р Дойнова разказа, че във фейсбук е попаднала на призива на "Мисис България 2022“ Гергана Станчева, чиято е инициативата за поставяне на такива пейки в градовете у нас. Първите са били монтирани в Ямбол, има вече такива и в Пловдив.

В Пловдив специални пейки за кърмене очакват майките на новородени

Русенските пейки са поставени със съдействието на Община Русе на места, определени от главния архитект. Те са един и същ модел, разработен и изпълнен от един и същ дърводелец, с когото д-р Дойнова се е свързала. Дарението й е от сърце и се надява да се възприема добре, да е в помощ и полза на майките, а русенци да пазят новите придобивки. Целта е майките да имат обособен кът за удобство, когато са навън с бебетата си на разходка и се налага смяна на пелените или кърмене.

Източник: https://www.ruse24.bg/