Осемгодишно момче беше поразено от мълния в Бургас, съобщи Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР в Бургас. Момченцето е било в Морската градина с родителите и сестра си, където са били застигнати от буря по време на разходка. Потърсили са подслон до близък ресторант, но преди да стигнат до него, мълния е поразила детето, обясни за БТА Рандева.

Отделението по неонатология в УМБАЛ - Бургас получи ценно дарение от младоженци

При инцидента не са засегнати родителите и сестра му. Детето е откарано в УМБАЛ - Бургас в безсъзнание. Предприети са спешни реанимационни действия. „То беше в състояние на клинична смърт, без жизнени показатели и без сърдечна дейност. Благодарение на бързите и адекватни действия на екипите в спешно отделение и приложените медикаменти и интубация, детето е възстановило сърдечна дейност”, обясни за NOVA заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров.

В помощ на 8-годишната Миленка

8-годишното момченце е настанено в реанимация с опасност за живота. „С изключително тежки наранявания и изгаряния, които са предизвикани от мълнията, която го е поразила”, уточни д-р Тодоров. Извършват се допълнителни изследвания. Детето е с изгаряния в областта на гръдния кош и крайниците.

Лекари спасиха окото на дете, пострадало при игра с лък

В четвъртък вечер мощна буря удари Южното Черноморие, като засегна най-сериозно Бургас. Само за около час радарите са регистрирали над 2000 мълнии.

Източник: https://stz24.com/