Краят на учебната година настъпи, а с това и равносметката на ученици и родители за постигнатото. Удовлетворението от резултатите и получената грижа, отношение и разбиране от преподавателите е повод за многобройни писма до учители и екипи на учебни институции. Голяма част от тях могат да бъдат видени на сайта на Регионално управление на образованието, научи Moreto.net.

Зелена библиотека отваря врати в село Победа

Родители на деца, завършили обучение в ДГ „ Звездичка“ пишат:

“Поднасяме сърдечната си благодарност и признателност към най всеотдайните и добри учители, достигнали до сърцата на нашите деца, а именно: Г-жа Бояна Пенева, Радостина Желязкова, Надя Николова, Милена Йовчева и пом.-възпитател Николина Стоянова. През 2019 година с притестнение доверихме грижите за децата си на напълно непознати за нас хора и с вълнение всяка вечер научавахме как е минал денят им. Благодарение на личните и професионални качества на педагогическия персонал бе изградена отлична среда за развитие на децата. Упоритостта, търпението и толерантността на учителите научи малките възпитаници как да се държат в социална среда, да общуват помежду си и да вярват в себе си“, пишат благодарните родители.

Ето какво гласи и писмо до директора на ОУ „Йордан Йовков“ Златка Милкова:

„Бихме искали да изразим своята дълбока благодарност към класния ръководител на нашите деца, а именно г-жа Галина Петрова. През изминалите четири години в нейно лице ние видяхме един изключителен професионалист, всеотдаен, добър и достоен човек, който е пример както за нашите деца, така и за нас родителите... Професия Учител е призвание, титла и ние пожелаваме на всички – ученици, родители и на вас, като представител на тази институция, повече такива учители, посветили целия си живот на тази професия, с чест и достойнство.

Благодарствено писмо от родители похвали учителите в детска градина

Благодарствени от родители на конкретни ученици са отправени към учители в ОУ „Захари Стоянов“, ОУ „Добри Чинтулов“, ДГ „Горска приказва“ и други.

Родители на ученици от 2. клас в ОУ „П. Р. Славейков“ благодарят на г-жа Искра Димова за положените усилия, търпение и обич.

Нови правила при избор на директори в образованието

Признателност получава и класният ръководител на четвъртокласници от „Климент Охридски“ г-жа Нони Дойчева.

„Благодарим ви не само за грижите, но и за любовта, с която ги дарихте в тази крехка и в същото време трудна за тях възраст. Благодарим ви за тревогите, страха и притесненията, които не малко пъти сте изпитвали, опазвайки ги.“

Източник: https://www.moreto.net/