Великият Христо Стоичков се разплака след трогателна среща с 10-годишно момче в Пазарджик. 

Голямата мечта на малкия Мартен бе да каже "здравей" на идола си Христо Стоичков. През юли - на видео връзка по време на летен лагер, част от който бе Мартен, носителят на "Златната топка" се включи специално, за да сбъдне мечтата на детето. Мартен обаче и тогава бе безкрайно емоционален по време на видео появата на Стоичков. И буквално остана поразен - не успя да каже и дума от вълнение. 

Христо Стоичков разплака 10-годишно момче, сбъдвайки мечтата му

В Деня на независимостта обаче Мартен не просто видя идола си вече на живо, но получи и специална прегръдка от великия номер 8.

Стоичков бе гост лектор на форума "Достойни за България", организиран от Гвардейски младежки отряди.

Още слушайки за мечтата на справящото се с диабет и обичащо футбола момче и чувайки думите, че Мартен е в залата, Камата не сдържа сълзите си. А когато Стоичков покани малчугана при себе си и го прегърна силно, и двамата се разплакаха. Стоичков подкани Мартен вече да му каже и да го пита всичко, което пожелае. А след като прозвуча онова мечтано детско "здравей", беше ред и за нова порция сълзи. Не само мъжките на големия Стоичков, а и сълзите на сбъдналото своята мечта дете. Сълзи и бурни аплодисменти завладяха залата.

"Никога не ме е било срам да се разплача! Когато видях сълзите на малкия Мартен, не можах да се сдържа! Колко храбър млад момък, който се бори с коварния диабет! Вярвам, че не само ще го пребори, но и ще сбъдне мечтата си да стане футболист! Бате Ицо винаги ще го подкрепя", написа Стоичков на профила си във фейсбук след трогателната среща.

Източник и снимки: https://www.24chasa.bg/