Текст: Ани Събева, основател на „Слингомания“ и „ПРОГРАМА Спокойни бебета“

Здравей, мило Дневниче, вече съм голямо момиче, майка на две малки сладурчета, съпруга и работеща жена. Днес се събудих с яркото желание да ти споделя някои любопитни, цветни, ежедневни, обикновени, рутинни моменти и мисли от моя професионален живот на консултант по бебеносене. Първо, да си знаеш – благодарна съм за своята мисия да помагам на родителите – с бебеносенето,  кърменето и отглеждането на новороденото през първите месеци. Няма скучни дни за мен, защото срещам различни майки и татковци, смея да твърдя и най-сладките бебета на света.

Те идват при мен, на място, в ,,Слингомания“, за да изберат своя слинг/ергономична носилка, разбира се, в съчетание с консултация и индивидуални препоръки. Много от тях -- освен със слинг – си тръгват и с дрешки, аксесоари за бебето или майката.

С една дума – уютно ни е заедно, имаме само общи теми и дори времето не ни е достатъчно (на татковците също им харесва).

И, говорейки за ,,недостатъчно време‘‘, ще ти призная нещо – изключително важно е преди да ме посетят  в магазина, семействата да са записали своя час за консултация.

Редно е да посветя 100% внимание на всички гости в дома на ,,Слингомания‘‘, записали своя час, но когато се появят непредвидени посетители… става сложно. Няма как да се клонирам и трудно ще удовлетворя очакванията им. Жалко е, колкото и да не ми се иска, в подобна ситуация винаги някой остава разочарован.

Споменах ли ти, че онлайн магазинът с всички носилки и ергономични раници (и много други съкровища) дава лесен и бърз достъп на родителите да се подготвят с информация, дори да генерират своите въпроси към мен, да си набележат носилки, които ще могат да премерят на място или директно закупят, ако се влюбят в някой модел безнадеждно (както впрочем често се случва).

Ще ти се похваля – успявам всеки ден да подготвя и изпратя онлайн поръчките от сайта с любов и усмивка. Винаги си представям лицата (макар да не ги познавам) на хората, които ги очакват, които ще им се радват и на които ще бъдат полезни.

Междувременно, за да не се притесняваш, мило Дневниче, ще поясня – децата са добре, здрави, нахранени и знаят, че мама много работи, но никак не им пречи – ние си имаме своите специални моменти.

Продължавам да те изненадвам – между консултациите, поръчките, магазина – о, за малко да забравя, и развитието на социалните канали на ,,Слингомания‘‘, някак си успешно присъствах и на голямо бебешко изложение и форум, а съвсем скоро ще присъствам и на събитие, насочено към жените-предприемачи. Няма да навлизам в подробности още колко безброй идеи за развитие и усъвършенстване имам, за тях ще ти разказвам в някое друго писмо.

Питаш ме, дали батериите ми няма скоро да свършат, ако продължавам да горя в тази динамика? Бързам да ти отговоря – именно онова, което ме изморява, ме и зарежда същевременно със сила, емоция, енергия, мотивация и хъс за бъдещето.

Знам, че работата ми има смисъл, дава резултати, грижа, отношение и подкрепа на родителите. Аз съм един пълноценен човек и ще продължа да мечтая, да сбъдвам и да съм там за всички тях – семействата и техните бебета.

С обич: Ани