През 2008 година Анджелина Джоли ражда близнаците Нокс Леон и Вивиен Маршелин в клиниката Fondation Lenval в Ница, Франция. Докато е в болницата тя избира име "Пейсън", за да се идентифицира.

Заради медийното внимание около раждането на близнаците, Анджелина Джоли и съпругът ѝ Брад Пит взимат решение да продадат първите снимки на децата за 14 милиона долара, като парите даряват за благотворителност.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Оттогава Нокс и Вивиен са често снимани заедно с братята и сестрите си в различни медийни публикации, но Анджелина Джоли и Брад Пит пазят и са внимателни към личния живот на децата си.

Бременността на Анджелина Джоли с близнаците Нокс и Вивиен е била високорискова. Анджелина вече има три осиновени деца и едно биологично преди новината за близнаците да обиколи света.

Заради проблеми със зачеването, Анджелина Джоли забременява с близнаците чрез инвитро. По време на бременността си тя пътува до Южна Африка и Намибия, за да участва в хуманитарни проекти.

През бременността си с близнаците Анджелина Джоли е отбелязала, че тежала над 70 килограма и се е чувствала много уморена и невъзприемчива. Тя е била приета в болница заради проблеми с кръвообращението и е била поставена под медицински контрол до края на бременността си.

Някои от най-известните жени, забременели чрез инвитро

Въпреки тези трудности, Анджелина Джоли успешно ражда здрави деца. Тя говори открито за радостта, която те са донесли в живота ѝ и как са вдъхновение за нея, най-вече в нейната работа в областта на хуманитарините ѝ каузи.

Първото биологично дете на Анджелина Джоли е Шайло Нуел, която е родена на 27 май 2006 година в Намбия. След нея, на 12 юли 2008 година, Джоли ражда Нокс Леон, заедно със сестрата му Вивиен Маршелин.

Гуспата посвети стихотворение на новороденото си бебе

През 2007 година Анджелина Джоли и Брад Пит осиновяват три деца - Мадокс от Камбоджа, Пакс от Виетнам и Захара от Етиопия. По-късно, през 2015 година, те осиновяват още едно дете, момчето Мадокс, от Камбоджа.

Анджелина Джоли е много открита за своята любов към децата си и често говори за тях и за това колко голяма роля играят в живота ѝ. Тя също така е активна в работата си за защитата на правата на децата и е носител на няколко награди за своята хуманитарна работа.