Поздравяваме прекрасната Мария Илиева, която очаква своя втора рожба. Певицата сподели щастливата новина със снимка в своя Инстаграм. Насладете се на красивия кадър, след което си припомнете какво разказа дивата пред "9 месеца" през 2018, когато стана мама за първи път на сладкия Александър/

 

Гласът на Мария Илиева няма нужда от представяне. Когато той звучи, не е нужно да видим лицето й, за да разберем, че слушаме нея. Всъщност обаче искаме да я виждаме в целия й блясък, с всички съставни части – красивата усмивка, меките очи, нежното излъчване, усещането за неподправено съвършенство и удоволствие от музиката. Приятно ни е да ви запознаем и с новата версия на Мария. Тя вече е не само поппевица, музикален продуцент, любима жена, дъщеря – отскоро е и майка. Все така талантлива, сияеща и изпълнена с живот, но с нови надежди, мечти, очаквания… Поне така си я представяме, когато мислим за нея и за това как прегръща своя новороден син. И нека това да не е само лунен сън, пожелаваме на Мария да капсулира тези щастливи мигове завинаги, защото някои неща имат начало, но нямат край.

 7page

Какво почувства попкралицата Мария Илиева, когато видя двете черти на положителния тест за бременност?

Огромна радост. Отдавна се чувствах готова да стана майка, беше желана и планирана бременност.

Важно ли е бъдещата майка да има доверие на своя акушер-гинеколог и защо?

Задължително е, разбира се. Промените в тялото на жената са значителни, всеки ден се случва нещо ново и различно, което, особено при първа бременност, е стресиращо. Безкрайно благодарна съм на д-р Мажена Риш-Панова, която беше до мен през цялото време. Освен че е брилянтен професионалист, тя е и близък мой приятел, което ми вдъхваше спокойствие, увереност и кураж.

Представяхте ли си как ще изглежда синът Ви, още преди той да се роди?

Исках да вземе най-хубавите черти от мен и баща му (смее се) и след появата му с радост установих, че е станало точно така.

Спокойна ли беше бременността Ви?

Късметлийка съм, че бременността ми протече леко. Чувствах се добре и имах възможността да запазя до голяма степен активния си начин на живот. По време на бременността заснех два видеосингъла – „Mi Amor”, когато бях в 5-ия месец, и „Всичко” – в 8-ия.

Вълнувахте ли се, имаше ли тревоги относно раждането?

Много се вълнувах, разбира се, но не бях разтревожена – знаех, че съм в сигурни ръце и имах пълно доверие в д-р Панова и екипа ѝ.

Как премина раждането?

Много спокойно и бързо. През цялото време следях внимателно какво се случва и задавах въпроси на екипа. Чувството, което изпитва една майка, дарявайки живот на своята рожба, е неописуемо!

В колко часа проплака малкият Александър?

В 11:30 ч. на 25 януари 2018 г.

Как избрахте името на детето?

Харесвам името Александър, звучи силно и величествено. Кръстен е на себе си.

Как бихте подготвили Александър за бъдещето?

Искам да расте здрав и уверен, да усеща, че е обичан, да мечтае без граница и да прави смели избори.

Какво е любовта?

Всичко.

Има ли нещо, което не е наред с възпитанието на децата в днешно време?

Времената се менят и методите за възпитание трябва да се адаптират към тези промени. Не мисля, че има универсални правила за това, индивидуалният подход спрямо конкретната личност и среда на детето е ключов. Агресията у децата, липсата на уважение и чувство за приемственост ме смущават в днешно време, но често виждам и вдъхновяващи примери на добре възпитани млади хора.

Смятате ли, че родителите трябва да имат високо ниво на отговорност за поведението си пред децата?

Разбира се, те са примерът им за подражание.

Има ли и нови приоритети след появата на Александър?

Най-новият е самият той! Смело и уверено успя да измести всичко останало.

Финални думи към списание „9 месеца…

Пожелавам ви още дълги години да продължавате да сте най-полезното и уютно място за бъдещи и настоящи родители! А на вашите читатели пожелавам здраве и любов!

Снимка: личен архив