Mоят ден за чудеса е всеки ден! Аз съм майка на близнаци - две момичета, те са моя сбъдната мечта и макар да ги виждам всеки ден, да се радвам на всяка милувка, целувка, зъбче, усмивка и всичко останало, по което ние, майките, се превъзнасяме, то за мен те винаги ще бъдат загадка. Как се появиха?

Вярно е, че си мечтаех да ги имам, а понякога мечтите ни са по-големи от самите нас и се сбъдват. Все още дори специалистите в световен мащаб не са запознати с подробностите около божественото творение, наречено "близнаци".

Разбира се, лекарите разполагат с важна информация по темата, за да предпазят жената и децата по време на многоплодната бременност, обаче този факт не променя хилядите неизвестни.

Идентичните близнаци са едно на милион - е, пак споделям, тогава моите деца са Чудо. Моето Чудо днес и утре, и завинаги. Уж дамите, заченали под 30-годишна възраст, имали по-голям шанс да видят на ехографа два бебока - не ме критикувайте, ако смятате, че съм в грешка, но така четох. Друга теория ни разкрива съвършено противоположна опция - жените над 40-годишна възраст са по-склонни да забременят с близнаци, защото яйчниците им работят по-трудно и опитвайки се да си свършат работата, образуват повече доминантни фоликули. Кърмачките също да внимават, в случай че не планират увеличаване на семейството скоро след появата на пъровото им дете - при тях верятността от нова бременност и то многоплодна е наяве.Една моя приятелка, веган по природа, но не и по душа, забременя с близнаци, въпреки съветите на нейния лекар, че именно млечните продукти са подходящи за тази цел, а не веганските, ако, разбира се, жената се стреми към две тупкащи сърчица, както беше при нея. Оказва се, че всяко правило си има изключения.

Аз пък се превърнах в мама на две без да съм почитател на млечните продукти, не бях нити под 30 години, нито над 40. В родата нямаме близнаци, в тази на мъжа ми - също. Но умът ми ги имаше преди аз да ги видя с очите си.

Когато акушер-гинекологът установи, че очаквам две бебета, аз искрено се зарадвах, но и се притесних, защото той ми каза: "Леле, цели два ембриона! Ами ти си много кльощава, как ще ги износиш, дали ще успееш.." Спрях да слушам там някъде. Плаках, после се смях, после пак плаках. Емоциите бяха излишни! Истината е, че имах лека и безпроблемна бременност. Бебетата си растяха равномерно, аз пиех витамини, ходех на прегледи редовно, бях физически активна и се хранех здравословено по препоръка на диетолог. Момичетата се родиха секцио по мое желание, а не защото бяха две. Доносени, прекрасни - истински дар за мен и съпруга ми.

Веселата част е сега - всичко е по 2, и любовта, и умората - само сънят липсва и за разлика от първите две, изобщо не се умножава. Не съжалявам дори за миг, напротив - благодарна съм за децата си. Имам сили и енергия да ги възпитавам и отглеждам. Често си казвам "Само без паника!".

Съветвам ви - внимавайте какво си пожелавате - мечтите се сбъдват и понякога са в двойна опаковка!