Руски специалисти ще приложат иновативна технология за отстраняването на фрапиращ родилен белег на седем месечно бебе, съобщават световните агенции. Луна Фенер е родена във Флорида с белег във формата на маската на Батман на лицето си. Родителите ѝ се надяват с времето белегът да избледнее и да изчезне, но надеждте им остават напразни.

Невероятно - реални снимки на бебето през 9-те месеца

За това решават да потърсят помощ от американските медици, но прогнозите не са обещаващи. Лекарите обясняват, че бебето ще бъде подложено на десетки лазерни терапии, което ще отнеме поне 4 години, а шансовете за успех са нищожни.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Освен това семейната застрахователна компания отказва да покрие медицинските разходи на момичето, а лечението ще струва около $400 000.

300 инжекции през бременността, но всяка една си е заслужавала

Майката и бащата на Луна откриват страница за набиране на средства, за да съберат пари за лечението ѝ, когато хирург от Краснодар, Южна Русия, научава за случая ѝ от медиите и предлага помощта си. Доктор Попов твърди, че познава пионерска техника, която включва от 6 до 8 операции за 18 месеца и ще струва около $150 000. И така Карол и съпругът ѝ Тиаго решават да заведат детето си в Русия. 

Кои билки помагат за зачеване

„Всъщност, преди да дойда всички ми казваха, че съм луда да дойда тук (в Русия), да опитам нещо толкова далеч“, споделя Карол пред руски журналисти на краснодарското летище. Според Андрей Алексуткин, шеф на болницата в Краснодар, в която ще се лекува Луна, първият етап от лечението ѝ ще започне в началото на октомври, тъй като детето първо трябва да свикне с промяната на климата.

10 реални снимки за силата и красотата на Раждането

„Вече сме правили подобни операции. Единствената разлика между предишните и тази, е, че те са били на по-малка кожна зона. Въпреки това сме уверени, че лечението ще бъде успешно“, твърди той. Алексуткин отбелязва още, че Карол и Луна ще трябва да останат в Краснодар за целия 18-месечен период на лечение. Но клиниката е склонна да им предостави жилище.

Снимка: PA Real Life Collect