Три бебета с еднакви имена за ден. Две момченца с името Теодор и една Теодора проплакаха под покрива на "Селена" за първи път на 19-ти октомври. Така съвпадение в имената имат точно една четвърт от дванадесетте новородени за деня.

Първа дошла дамата в 8.45 ч. в екипа на д-р Илия Амалиев, д-р Станева, неонатолога д-р Белчева и ак. Пеева. Теди е второто дете в семейството. 3-годишната й кака Магдалена е кръстена на двете си баби докато името на Теодора избрала мама Даниела. Датата на раждане на бебето обаче е комплимент към дядото, с когото ще празнуват рождените си дни заедно.

Почти четири часа по-късно, в 12.35 часа, проплакал и първият Теодор. Дошъл с помощта на Д-р Даниел Ставрев, д-р Пелев, неонатолога д-р Белчева и ак. Маркова. Тео е първото детенце в семейството. Името избрал таткото заради значението му - "дар от Бога".

ИМЕННИК - имена за момичета и момчета

В 18.32 часа дошъл и най-мъничкият и като грамаж 2610-грамов Теодор в екипа на д-р Светлана Петрова, д-р Матев, неонатогога д-р Белчева и ак. Пеева. Тео е второ момченце за мама Снежана и е кръстен на дядо си по майчина линия Тодор. 4-годишният батко пък носи имената на дядо Иван и баба Иванка.

Пожелаваме на мамите Даниела, Вилдана и Снежана бързо възстановяване и много радост с новите попълнения в семействата им. А на бебетата с еднакви имена - да имат късмет, здраве, любов и безгрижно детство.

Източник и снимка: АГ Селена