Гледахте ли уеб предаването с участието на ембриолога Валентин Пенчев, който е част от екипа на Adella Clinic? Разговорът с него бе полезен не само за двойките с репродуктивни проблеми, но и за всички, планиращи бременност.

Д-р Пенчев сподели изключително ценна информация за живота на яйцеклетките и сперматозоидите, тяхното качество и разбира се, не пропусна да разкрие как се случва чудото на новия живот, що се касае до намесата на асистирана репродукция.

Абонирайте се за канала на списание „9 месеца“ в YouTube, за да не пропускате новите лекции

На колко клетки би следвало да бъде разделен качественият 3-дневен ембрион – този въпрос се оказа вълнуващ за зрителите и много от тях пожелаха да научат точно това. Макар всеки случай да е индивидуален и лекарите никога да не сравняват пациентите, науката е постигнала успех и насочва специалистите как да процедират в определени моменти.

Всъщност, именно това е ценно – инвитрото е екипна работа, мисия, в която искаш да помогнеш на двама души да сбъднат най-великата си мечта, да станат родители. 

Друг акцент в предаването се оказаха хормоните и тяхното влияние върху качеството на организма и как се прави изборът между това дали да се върнат два ембриона и колко дневни би следвало да бъдат те. Защо понякога ембрионите изглеждат отлично, но резултатите не са очакваните? Има ли изследвания, определящи качеството и още...

Напомняме, че съвместната кампания на „9 месеца“ и Клиника Адела, даряваща инвитро процедура, е активна и очаква всеки, който се нуждае от подкрепа. От предходните издания, вече има родени три сладки бебета.

Ако сте пропуснали участието на д-р Пенчев, гледайте целия разговор още сега: