Срещаме ви с Елена - тя е свежа и пъстра, изключително симпатична, талантлива маникюристка, а вече и майка на две прекрасни дечица. Защо животът ѝ е различен и любопитен за нас и каква специална любов съхранява тя в сърцето си, предстои да разберем от следващите редове. 

С ЛЮБОВ КЪМ БЪЛГАРИЯ 

Здравейте! Освен жена и майка, аз съм българка. Имам силно чувство на принадлежност към родината и обичам българския фолклор. По време на двете ми бременности усещах, че изпитвам още по-силна връзка с рода и родината. Доста често слушах народна музика и очите ми се пълнеха със сълзи. А чуех ли гайдата… неописуема емоция в мен се надигаше. Някак си естествено дойде идеята да бъдем на изписването както аз, така и децата ми с народни мотиви.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Първото ми дете се роди преди година и 10 месеца. Като горда майка на български син, реших да го въведа в нашия дом със специално избродирана шевица на шапчицата му. Моята леля Диана избродира на ръка шевицата - Две петелчета. Избрах неслучайно точно това, защото петелът символизира мъжкото начало, мъжката сила, мъжката рожба. Петелът носи символиката на вечно възпроизвеждащия се живот, на плодородието и продължението на живота.

След това като наближи моментът за второто ми раждане, бях още по-развълнувана за облеклото за изписването… все пак носех момиченце… Тук нямах конкретна представа за шевица - исках просто да я украся с народни мотиви, да я видя като една малка красива българка, продължение на нашия род и народ. Купих бяло комплектче за изписването и една жена от Смолян - Сузи, ми приши шевицата. След това аз сама си приших същата шевица и на моята Бяла рокля… облякох я.. и вече бях готова да посрещна новия живот!

И така с благодарност, вяра, надежда и любов прекрачихме прага на болницата и се появихме под открито небе, за да кажем на света: Здравей, роди се още едно Българче! 

РАБОТАТА КАТО ТВОРЕНИЕ И ИЗТОЧНИК НА ВДЪХНОВЕНИЕ

Съчетанието на работа и семейни задължения не е невъзможно, но е нужна помощ. Моята най-голяма опора и подкрепа и в двете сфери е моят Мъж - Иво. Когато обединим силите си, ние сме готови за предизвикателствата на живота. И вече вярваме, че 1+1 не е равно на 2, а на 100. Когато има любов, уважение и разбирателство едно семейство може да постигне и невъзможното…

Също така другата огромна подкрепа идва от нашия екип от Elena Art Nails - магазин, салон и академия. Благодарна съм и дълбоко признателна , защото без тях съм за никъде…Ние с Иво чувстваме всеки един член като част от нашето голямо семейство. Тук отново само с разбирателство, доверие и взаимно влизане в положението на другия, успяваме да следваме нашата мисия - да сме най-добрият приятел на всеки в света на маникюра.

Да станеш майка на 50-годишна възраст - една мечта се сбъдна

Всяка жена е магична и вдъхновяваща и вярвам, че за да може да изкара на показ целия си потенциал, трябва да намира баланс между грижата за всички останали и грижата за себе си! Изключително трудно е, но много нужно да си подаряваме време за любими дейности и време да оставаме сами със себе си. Дълбоко вярвам, че Щастливата жена има доволен и щастлив мъж, Щастлива жена има спокойни и щастливи деца, Щастливата жена заразява и вдъхновява всички останали да търсят и намират себе си. Жената е надарена със способността да дава живот. Всяка жена я носи тази магична женска сила в себе си и я проявява по различен начин - не само чрез раждането на деца, а с всичко, което ние творим с ръце, със сърце - рисуваме, сътворяваме красота, уют, хармония, вкусни манджи и какво ли още не…

Дете не означава край на личния живот! Детето е грижа, любов и още по-голяма мотивация да се развиваш успешно във всички сфери на живота.

ДО ВСИЧКИ БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ МАМИ

Намерете си пример за такива майки, каквито искате да бъдете и ще бъдете! Благодаря на моята майка, на моите клиенти и приятелки, които ми показаха, че Господ е дал неизчерпаема сила на жената да се справи с всичко. Моето послание е всеки ден да благодарим, че сме се родили жени и да използваме женската си енергия, за да бъде светът по-нов и по-красив!