Бременността е основен физиологичен процес в тялото на жената, който повишава нивото на стрес както върху тялото, така и върху имунната система. През този период промените засягат цялата физиология. Настъпва промяна в хормоналния баланс. Психо-емоционалното състояние вече е съвсем различно. Енергийните източници пренасочват цялата си дейност към растящото бебе и се стремят да му осигурят необходимите за благоденствието му енергия и материали. Органите и тъканите също се приспособяват към новото си състояние. Скелетният апарат се натоварва повече. За много кратък срок организмът ви, като бъдеща майка, се установява в ново равновесно състояние, което е много лесно ранимо. Всеки външен фактор може да дисбалансира това деликатно състояние.

РАЗБЕРИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

Всеки знае и е чувал, че по време на бременност не трябва да се приемат никакви лекарства. Трябва да се осигури пълен емоционален комфорт на бременната. Храната трябва да е много по-балансирана  и освободена от дразнещи и излишно натоварващи съставки. През бременността трябва да се пазите от заболявания, защото и най-малката настинка може да усложни деликатното ви здраве. Ето тук важно място заема хомеопатията. Самата философия на Хомеопатичния метод е основана и произлиза от равновесието на организма: вътре в него и между него и околната среда. Хомеопатичните медикаменти се разпространяват чрез аптечната мрежа, а тяхното производство се извършва в лаборатории, които съчетават спазването на технологичните новости. Хомеопатичните медикаменти са приготвени по специален метод, на базата на вещество от растителен, животински или минерален произход. Хомеопатичното лекарство възстановява равновесието само там, където има нужда от такова възстановяване. Поради своята деконцентрация хомеопатичните медикаменти не притежават, нито химическа токсичност, нито противопоказания, нито взаимодействия с други медикаменти. Те следователно могат да бъдат прилагани при бременни жени. Ако сте болна, хомеопатичното лекарство би ви помогнало, без да оказва някакво въздействие на рестящото бебче в корема.

Хомеопатията е най-идеалната форма на лекарство, което ви позволява да се справите със симптомите и усложненията на бременността. Хомеопатичното лечение е доказано ефективно при лечение на тежки заболявания, включително сутрешно гадене, главоболие, храносмилателни заболявания, мускулни болки и други неудобства, които са често срещани по време на бременност. Употребата на хомеопатични лекарства по време на бременност е напълно безопасна, тъй като използва малки количества активни съставки, които подобряват естествените способности на тялото ви да се лекува и предизвикват общо подобрение.

В сравнение с другите конвенционални лекарства, хомеопатията няма странични ефекти, следователно е безопасна.

Нормално е през бременността да изпитвате безпокойство и известен дискомфорт. Бременността е красиво преживяване в живота на всяка жена и много жени избират хомеопатията, в случай че се сблъскат с някакъв проблем по време на бременност. Това е така, защото всички бъдещи майки биха искали да преживеят безпроблемна бременност, като същевременно се въздържат от употребата на лекарства, които биха могли да бъдат вредни за тях и бебето. 

Бременност с близнаци - какво се случва, показва анимация

Какво трябва да знаете:

Добре известно е, че хомеопатичните лекарства стимулират имунната ви система и я лекуват. Ако сте решила да изберете хомеопатично лечение, тогава трябва да се консултирате с вашия хомеопат в най-ранния етап на бременността, тъй като вашият лекар ще може да ви лекува по правилния начин от самото начало и шансът за грешка ще бъде по-малък. В същото време можете да избегнете токсичния ефект на други лекарства, които могат да навредят на вас, както и на вашето развиващо се бебе в утробата.

Важно: Преди да вземете някакъв хомеопатичен медикамент е нужно да се посъветвате с вашия лекар, тъй като той най-добре може да установи точната диагноза и да препоръча подходящо лечение. 

Текст: Milenita May