Последният цикъл картини, който художничката Лили Димкова нарисува тя нарича „Деца на дъгата“. Казва, че дъгата е част от словото божие и сякаш е символ за работата, която им предстои, защото тези деца ще бъдат много полезни за човечеството. „Дойде ми наум да създам този цикъл картини „Деца на дъгата“, защото сега сме в края на петата епоха, която е на насилието. Сега човечеството е на изпит, непрестанно. Има много страх, алчност, омраза, агресия. Но част от човечеството вече е осъзнато и е тръгнало по пътя на Бога. Такива хора непрекъснато се проверяват колко са чисти, изпитват всяка мисъл, чувство и постъпка, внасяща тъмнина в съзнанието.

Разбира ли бебето, когато му говорим и какво се опитва да ни каже със своя плач

Към това трябва да се стремим всички“, казва дъщерята на легендарния лечител Петър Димков, която на 16 юли стана на 90 г. „В момента няма среден път. Ще го повторя – няма среден път. Има път на доброто – да търсиш, да правиш добро, път на Любовта – на Божествената Любов. Има и път на омразата и на агресията. Няма среден път. Това е смисълът в момента. Или си стъпил на единия път, или си стъпил на другия. Сега ние минаваме през изпит – на мислите, на чувствата и на постъпките ни.

Именник за момчета и момичета

За жалост, повечето родители днес се грижат само за телата на децата си. Това, разбира се, е важно, но трябва да се разбере, че тези тела имат и душа, и дух. Децата, които нарисувах са точно такива – деца на бъдещето, от шестата раса, които ще помагат на човечеството с любов, доброта и прошка, не с отмъщение. Те са още малки и с времето се променят– и в челото, и в носа, и в устните, но очите им винаги остават. Светлината в очите им е истината. Това са децата, за които баща ми Петър Димков ми е говорил.

В книгата „Към светлината“, която е посветена на 90-ия рожден ден на художничката тя казва, че децата от шестата раса ще донесат и поставят като основа на живота абсолютната любов към Бог – разбирането и саможертвата към ближните и към самите нас. „Сега си спомням една мисъл, според която от целувките на майката зависи животът на детето. Майката е като ангел-хранител над детето, тя е животворна сила, която помага и го закриля. Нpaвcтвeнaтa длъжнocт нa вcяĸa мaйĸa e дa cлeди зa paзвитиeтo нa дeцaтa cи и щoм зaбeлeжи y тяx няĸoи лoши нaĸлoннocти, дa започне бopбa c тяx oщe oт нaй-ĸpexĸa възpacт. И aĸo пoвeчeтo мaйĸи ce зaxвaнaт дa пpaвят тoвa, тo нe caмo щe пoдoбpят бъдeщeтo нa дeцaтa cи, нo щe измeнят в блaгoпpиятeн аспект цялoтo oбщecтвo.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Молитвата на майката е една от най-силните молитви. При проблеми с детето майката може изключително много да помогне с молитвите си. Тези молитви се виждат от ясновидците като силни ангели-хранители около детето.

Молитвата трябва да се отправя към Бог така: „Господи, моля Те, в името на Исуса Христа, в чието име Ти си благоволил да Те призоваваме, моля Те помогни на детето ми…“. Казва се малкото име на детето и каква е молбата за помощ.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Добре е молбите да се подредят ясно, кратко и без многословие. И всеки ден да се казва тази молитва. Завършва се винаги с: „Да се изпълни волята Божия. Амин“.

Също така е добре да се избират дрехи със светли цветове за всяка възраст. Обличайте децата в бяло, пъстро. За анемичните деца татко препоръчваше да се обличат в червено и да бъдат заобиколени повече с червени предмети. Червеният цвят засилва жизнеността. А по-буйни деца да носят повече синьо, то успокоява.“.

Да бързаш да видиш света - история за раждане в 7-ми месец

Художничката препоръчва децата да се водят на изложби, театрални постановки, концерти – така както е правил нейния баща Петър Димков. „Възторгът е хубаво нещо, действа здравословно и е необходим за поддържане на душевното равновесие. Възторгът към хубавото, към изкуството, към художеството, към музиката, към поезията. Въображението трябва непрекъснато да бъде поддържано и развивано“.

Текст: Драгомира Сиракова