Светът е приковал поглед в телефона си. Зает е да наблюдава какво правят звездите в онлайн пространството. Скролва неуморно в Инстаграм (най-любимата социална мрежа напоследък), качва снимки, но преди това избира подходящ филтър за тях, търси приключения, които да сподели (за да впечатли), места, които да архивира завинаги в личния си профил, а после и в сърцето си. Всъщност именно там се запознахме с една дама, която работи това, което обича, и фокусът й е изцяло насочен към социалните мрежи.

Янита знае как да създаде съвършената снимка

В Instagram тя има 1,2 млн последователи. Не само защото е красива, обича спорта и не се притеснява да споделя снимки от личния си живот, по-важното е, че знае какво да „каже“ на хората. Не на последно място чаровницата, която ви представяме в този материал, е и майка на красиво момиченце на име Авиа. Какво още предстои да разберете от следващите редове…

Янита Янчева – поглед отблизо

От работа като асистент-адвокат и 9-часов работен ден в България в момента животът ми е тотално различен. Може би фактът, че имах късмета да участвам в българския вариант на телевизионното шоу Сървайвър, ме накара да искам да пътувам и да се запознавам с различни култури и традиции, да се срещам с хора от целия свят. Социалната мрежа беше ключът към моята цел. От 2 години живея в Холандия и сега на първо място съм Мама на моето невероятно съкровище Авиа, най-позитивното и красиво нещо в живота ми. Работя като дизайнер на нашата собствена марка за дрехи Body Engineers (www.engineered-life.com). Оказа се, че хобито ми като малка се превърна в моята професия, което ме прави безкрайно щастлива. Работя като модел за различни компании от цял свят, свързани със спорт и мода. Наскоро завърших моя пръв собствен АПП за тренировки за бременни, който горещо препоръчвам на всички бъдещи майки. (www.yanitaapp.com).Тъй като мечтата ни с Тави (моя мъж) е да не спираме да пътуваме, тази година организирах първия си ритрийт. Една невероятна спортна ваканция, споделена с хора от всички кътчета на света. Беше толкова успешна, че вече започнах организацията по следващата! За мен истинският успех е да правиш/работиш това, което наистина обичаш, и заедно с това да успяваш да помагаш и да подкрепяш близките си.

Сбъднатата мечта „Instagram звезда”

Споделяйки моите лични постижения, преживявания, трудности и изводи, които съм си правила, както и моята усмивка, аз успях да постигна тези резултати в социалните мрежи. Оказа се, че много хора припознаха себе си в мое лице и споделят моята мисъл, че силата на духа е причината за успех.

Влиянието на социалните мрежи

Статистиката за 2019 година е, че 2,77 билиона от световното население ще имат профил в някоя социална мрежа. Социалните мрежи дават свободна и обширна информация. Като правист, съм на мнение, че хората трябва да се възползват максимално от социалните мрежи и да трупат безплатни знания и дори умения от мрежата. Например изкуството досега винаги е било нещо, до което са имали пряк досег хората с по-големи финансови възможности. В наши дни всеки може безплатно да се ограмоти художествено просто като следва хора на изкуството или страници на музеи като @museelouvre. Освен това за мен и за много други хора социалните медии са основен бизнес инструмент за маркетинг, свързване и сътрудничество.

Чувството да споделяш в снимки лични моменти пред непознати

Чувството е страхотно. Аз и моето семейство нямаме какво да крием. Ние показваме нашата любов, работа, пътувания и обичаме да споделяме прекрасните моменти с нашата малка дъщеричка Авиа. Още по-прекрасно е, когато срещна моите последователи на живо. Хилядите хора, с които вече съм се срещнала и имаме общи снимки, ме даряват с любов и признателност. Щастлива съм, когато с трептящ и от вълнение глас ми казват, че ги мотивирам да продължават да следват целите си.

Успешна формула за пълно щастие

Успешната формула е комуникацията! Това, което ме мотивира, е усещането на хармония, а хармонията идва от добрата комуникация. Ние с моя мъж сме от хората, които споделяме и не оставяме недовършени въпроси.

Спортът и здравословното хранене

Аз изкарах една прекрасна бременност. Позволявах си да пътувам до средата на 8-ия месец. Авиа премина през 3 континента още в корема ми. Родих нормално за около час и половина и се прибрах у дома веднага след това. Благодарение на коремната ми мускулатура напъните бяха като детска игра и Авиа беше при нас още на 4–5-ия напън. Определено мога да кажа, че аз съм прекрасният пример за това, че спортът е изключително важен за всяка фаза от зачеването, износването и раждането.

Във форма по време на бременността

Категорично съм на мнение, че по време на втория и третия триместър жената трябва да е активна физически и дори да тренира у дома или във фитнес зала. Бременността не е оправдание за трупане на излишни килограми. Нормално е жената да качи до 15 килограма. Аз съм щастлива, че дадох много енергия и време да направя „Тренировъчен план за бременни жени” и сега ще бъда полезна за много от тях! Деликатна е темата за диетата по време на бременност. Аз лично следвах сигналите на тялото ми – например по време на моята бременност спрях да приемам месо. И към днешна дата съм вегетарианец.

Хормонални проблеми

За мен най-доброто и лесно решение да се справим с тях са тренировката, приемът на достатъчно количество протеин при всяко ядене, избягването на прием на захар и кофеин. Здравият сън е от много голямо значение, както и съумяването да балансираме стреса, който сме натрупали през деня. Аз лично приемам времето в залата като време само за мен самата и тази нагласа балансира стреса в живота ми.

За Авиа – от бременността до възпитанието

Най-големият ми страх по време на моята бременност беше свързан със самото раждане. В България все по-често цезаровото сечение е предпочитано от родилките. Лекарите казват, че това е по-лесният и безболезнен начин както за майката, така и за детето. Лекарите тук в Холандия обаче намират цезаровото сечение като абсолютно последна алтернатива за медицинска намеса, ако има усложнения за/при самото раждане. Чувствах се наистина поставена между два свята… Имах часове, които ми бяха назначени от самата болница в Холандия, за психолози, които да ми помогнат да взема правилното решение. В началото бях много изплашена и под влияние на твърденията на българските лекари не вярвах, че е възможно да родя нормално без някакви лоши последствия. Но благодарение на моя мъж и на невероятните специалисти тук взех правилното решение и днес съм благодарна на Господ, че успях да изживея най-прекрасния момент от своя живот – раждането на моята дъщеря по най-красивия и нормален начин! Бъдещи майки, вие сте толкова силни и готови да родите нормално, колкото не можете дори да си представите!

Възпитаваме Авиа, на първо място, показвайки й какво наистина е безусловната любов. Уча я да е добра, дори и когато животът да я кара да бъде лоша. Уча я да приема всички и да раздава усмивки. Тя определено прилича на родителите си и е суперактивна и силна. Не я оставяме вкъщи – тя е с нас и в офиса, и докато тренираме. Учим я на четири езика – английски, български, холандски и испански. Тя също има свой профил в Инстаграм още преди ние с татко й да й направим. Нашите фенове решиха, че това би било забавно. Те много я обичат и й изпращат безкрайна позитивна енергия!

7CvPQY0g

Авиа в ролята на рекламно лице за Goto Jewellery and Diamonds

На първо място искам да изкажа благодарността си на божествения екип на Goto Jewellery and Diamonds. Радвам се, че успяхме да съчетаем и това, че не живеем в България и Любомир Сергеев дойде лично в Холандия за заснемането на магическите кадри за кампанията! Аз съм безкрайно щастлива, че работих с такива професионалисти, а Авиа беше главно действащо лице и модел. Бижутата са уникални по рода си, а историята, която олицетворяват, е магическа.

Инстаграм и Фейсбук съвети  

Коства ми доста време, докато стигна до извода, че всяка малка стъпка по пътя на постигането на целта е от огромна важност. Постоянството и инспирацията идват от мотивацията. Ако се чувствате неоценени, поставете си цел да станете незабравими. Не се страхувайте да се вслушвате в инстинктите си и да вярвате в идеите си, колкото и нереални да ви изглеждат в момента.

Снимки: Личен архив

Разговора проведе Виржиния Николова