28-годишната Хайлий от Чикаго роди първото си дете във високотехнологичната болница „Св. Марина" - Плевен. Момиченцето тежи 3,700 грама и е с дължина 51 сантиметра. Проследяващите бременността лекари съобщават, че както майката, така и бебето се чувстват отлично.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„Приехме Хайлий на 6 февруари и поради преносване на бременността се наложи раждане с цезарово сечение. Радваме се да съобщим, че операцията премина успешно", каза началникът на отделението по акушерство д-р Пепо Партенов. Той допълни, че друга чужденка от гръцки произход в момента е в болницата, очаквайки раждането на детето си.

Медицинският екип, отговорен за успешното раждане на Аврора, включва д-р Елица Гьокова и д-р Росица Велинова. Пациентката Хайлий, научава за болница „Св. Марина" - Плевен от своя американска приятелка, която също е родила безпроблемно в плевенската болница преди години. И двете родилки изразиха своята благодарност към екипа на лечебното заведение.

„Избрах „Св. Марина" - Плевен, защото получих добри препоръки за д-р Елица Гьокова. Ценя високата медицинска експертиза на д-р Гьокова, с която се разбираме и много добре на английски. В УМБАЛ „Св. Марина" - Плевен се чувствам много добре, тъй като се полагат всички необходими грижи както за мен, така и за детето. Благодаря на лекарите и персонала за отношението", каза младата майка.

Ценно дарение за рискови новородени получи Неонатологията в Търговище

Хaйлий и съпругът ѝ живеят в Свищов от две години, където работят за неправителствена организация. След като техният ангажимент приключи, те планират да се върнат в САЩ, но мястото на раждане на първородната им дъщеря Аврора - град Плевен, ще остане завинаги свидно за тях.

Източник: https://www.cross.bg/