Искаме да ви споделим за нашето истинско чудо – дъщеричката ни Гергана! Мъничето ни се роди в 26-та гестационна седмица и се пребори с множество заболявания, за да оцелее и за да може днес да ни радва с малката си и чаровна усмивка.

Поради незрелия си организъм, обаче, тя разви ретинопатия на недоносеността, в следствие на която се появи и глаукома на дясното око.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 
 
Гери има направени няколко лазерни и три хирургически операции на това око в Белгия, Германия и Турция. Към момента тя не вижда с дясното око, а зрението на лявото е ограничено. На крехката възраст от 1 месец, още докато беше в неонатологичното отделение, тя получи мозъчен кръвоизлив, който нанесе щети на мозъка. На 1г и 6м. Гергана беше диагностицирана с детска церебрална парализа, която засяга главно долните крайници и частично ръцете.
 
Днес Гергана посещава кинезитерапия, водна рехабилитация, училище за деца с увредено зрение, ерготерапия и детска градина.

Тя обича да е сред хора и най-вече сред деца. В детската градина, а и извън нея, тя има много приятели Гери мечтае да ходи самостоятелно, за да може да играе с нейните приятели на гоненица, криеница и да рита топка.
 
През лятото на 2023 г. Разбрахме за клиниката Fizikon в град Кония, Турция, в която се извършва лечение на детска церебрална парализа със стволови клетки. След няколко разговора с представители на клиниката решихме да се подложим на това лечение, за да дадем шанс на Гергана да има по-добро бъдеще, пълноценен живот и нормално детство.

Докато чака линейка повече от час, жена роди в двора с помощта на съседка

Сумата за лечение е непосилна за семейството ни, тъй като едно вливане струва 5200$, а трябва да се направят минимум три такива вливания, за да се постигне траен резултат. Отделно от това има много други съпътстващи разходи като транспорт, изследвания, престой и прегледи.
 
Благодарим предварително на всеки, който има желание да ни помогне в лечението на Гери.

enlightenedПодкрепете Гери с дарение с карта ,PayPal, ApplePay, GooglePay или Revolut.
https://pavelandreev.bg/…/pomogni-na-geri-da-sbadne…
enlightenedВключете се в онлайн базара на платформата 
https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/