Благотворителен автомобилен събор под мотото "Заедно за Слави" ще се проведе в Добрич на 9 септември. Целта му е да се даде надежда и да се помогне на малкия Слави и семейството му за по-светло бъдеще.

Посетителите на събитието ще могат да се насладят на красиви и редки автомобили, както и боядисване на кола на живо, както и много други изненади. Но ще могат да подкрепят и Слави.

20-годишна майка роди второто си дете на автогарата в Белград

„Той е едно прекрасно дете с тежка съдба, но и лъч надежда“, споделят организаторите.

Събитието ще се проведе в комплекс „Хиподрума“ от 12 часа, като входът е 5 лв. Всички събрани средства ще бъдат дарени по сметката на детето.

През 2022 г. на Слави е поставена диагноза Генерализирано разстройство на развитието (детски Аутизъм). Единственият шанс момченцето да има своя пълноценен живот е вливане на стволови клетки в клиника в Мексико Dream Body Clinic, терапии в барокамера и хелиране.

Липсващата ваксина за бебета ще бъде налична в началото на септември

За да започнем лечение с терапии и нужните вливки от стволови клетки са им необходими около 80 000 евро, разказа преди време за Про Нюз Добрич баща му Венци Колев. Той е член на мото клуб Кан Аспарух 681. Заедно с другите членове на клуба те всяка Коледа радват децата от Добрич, помагат на абитуриенти, които нямат възможност да си позволят скъпи возила за бала, както и за много други благотворителни каузи.

Днес Венци и семейството му имат нужда от помощ и авто мото общността му протяга ръка с поредната си инициатива.

Емоция в кадри! Баща изражда собствената си дъщеричка

Семейството вярва, че, ако се съберат средствата и могат да си позволят лечението, има огромен шанс Слави отново да стане общително, любознателно и усмихнато момченце. Медиците са ги уверили, че тези процедури имат 91% успеваемост. За максимално подобрение на състоянието на Слави, това лечение трябва да започне възможно най-скоро, тъй като той вече е голям за обичайните терапии при аутизъм.

Източник и снимка: https://pronewsdobrich.bg/