Трагедия разтърси Кърджали, след като бебе почина малко след раждането си. Семейството е в шок и възнамерява да потърси отговорност от институциите. Бащата, 31-годишният Раим Хамид, сподели, че никой не им е обяснил какво точно се е случило, пише 24rodopi.com.

Баща има само една седмица, за да събере 250 000 евро за ново сърце на детето си

„Само пет дни преди раждането, бяхме на преглед, където ни казаха, че плодът е малък. В същото време, други лекари ни увериха, че е време за раждане. Това ни е третото дете“, разказва Раим.

Съпругата му е била приета в болницата, а в неделя сутринта раждането се е осъществило. Малко след това е възникнал проблем. 

„Казаха ни, че бебето трябва да бъде транспортирано в Стара Загора. Дори видях как тръгна линейката. След това ни съобщиха, че е починало. Не знаем какво се случи“, добави Раим, който с цялото си семейство чакаше в понеделник пред моргата в Кърджали. Той твърди, че никой не е дал обяснение за случилото се

Семейството има още две деца на възраст 9 и 13 години.

Капачки за бъдеще помогна на поредното недоносено бебе

Според първоначалните данни, причината за фаталния изход може да е свързана с неизпълнението на задълженията за проследяване на бременността, което включва редовни прегледи и изследвания.

Източник: https://www.dunavmost.com/