През декември момиченцето губи майка си заради онкологично заболяване… Семейството на 8-годишната Кристиана Иванова от великотърновското село Къпиново се сблъсква с огромно предизвикателство – събирането на средства за животоспасяваща трансплантация на сърце и бял дроб. Малката Криси, която се ражда с вродено заболяване на белите дробове, се нуждае от незабавна медицинска интервенция, за да може да продължи живота си. Сумата, необходима за операцията, обаче е непосилна за семейството, което разчита на помощта на добри хора.

Все повече са младите пациенти с кожен меланом у нас

Още от раждането си Криси се сблъсква с тежко заболяване, което сериозно застрашава живота ѝ. Преди време, докато е лекувана в „Пирогов“ за гноен абсцес на мозъка, се отключва и друг проблем, който води до образуване на тромби в организма ѝ. В резултат на това състоянието на Криси рязко се влошава, разказва баща ѝ Красимир Иванов.

„Бяхме в „Пирогов“ с гноен абсцес на мозъка и от лечението се отключи друг проблем, който произвежда тромби в организма. Влоши се състоянието ѝ“, споделя пред bTV с болка Красимир. Трагедията в семейството не свършва дотук. През декември миналата година Криси губи майка си, която се бори с онкологично заболяване. След този тежък удар бащата на Криси напуска работа, за да може изцяло да се посвети на грижите за нея.

След 8 години по пътя за дете — Иванка гушна дъщеря си

Семейството намира временна надежда, когато Криси е приета в кардиологична болница. Въпреки мрачните прогнози, лекарите предлагат решение – трансплантация на сърце и бял дроб, която може да се извърши в Индия. Въпреки това, предложената цена от 250 000 долара е непосилна за семейството.

„В кардиологичната болница ни приеха. Там първо ми казаха, че няма да оцелее. След това друг доктор ми каза, че единственият шанс е да се направи трансплантация на сърце и бял дроб в Индия“, разказва Красимир Иванов.
Малката Криси, въпреки всички трудности, не губи надежда и вярва, че спасението ѝ е близо. „Ще ми сменят сърцето. Благодаря на всички!“, казва тя с усмивка и мечтае да бъде здрава и да тича на воля с другите деца.

Антония, родена 740 грама, стана на 12 години

Красимир има само седмица, за да събере необходимата сума и отправя апел към всички с добри сърца да помогнат на Криси да получи здраво сърце и нов шанс за живот.

Как да помогнете?
Всеки, който желае да подкрепи Криси и да помогне за събирането на средствата за животоспасяващата операция, може да го направи чрез кампанията, организирана в нейна помощ. Дарения могат да бъдат направени по следната банкова сметка:

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG04BUIN95611000740998
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Кристиана Иванова

Източник: Dunavmost.bg/Снимка oт видео: bTV