Още едно новородено бебенце бе спасено с помощта на детската линейка на Капачки за Бъдеще. В личния си профил във фейсбук Лазар Радков разказа подробности за случая. 

"Преди два дни в болницата в Карлово получават сигнал от 112, че родилка е започнала раждане у дома... в СЕДМИЯ месец на бременността!! От болницата веднага изпращат линейка на адреса и звънят в Пловдив, за да изпратят детската неонатална линейка на #КапачкиЗаБъдеще!

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

От Пловдив палят гумите и с линейката тръгва нашият приятел - парамедикът Цвятко Луджев, който е и председател на "Клуб за Бъдеще" - Пазарджик.

В това време линейката на карловската Спешна помощ вече е на адреса и взимат родилката и палят с мръсна газ обратно към МБАЛ Карлово. Процесът на раждането обаче е толкова напреднал, че жената ражда още в линейката, лекарят веднага поема грижите по недоносеното бебенце, а шофьорът настъпва газта до ламарината, за да пристигнат час по скоро в болницата.

Там лекарите поемат бебенцето, поставят го в кувьоза, дарен преди няколко години от #КапачкиЗаБъдеще и започват да полагат грижи да го стабилизират, понеже при раждането мъничето не е изплакало.

Скоро пристига и неонаталната линейка от Пловдив. С помощта на Цвятко неонатоложката от Карлово - лекар с над 40 години опит, помогнала на над 19 000 бебенца - поставят бебето в транспортния кувьоз, слагат му специална кислородна маска за новородени и му пускат кислород, защото недоносеното бебенце има нужда.

Лекари от Плевен спасиха близнаци, родени преждевременно

Шофьорът дава газ към Пловдив и съвсем скоро бебенцето е докарано в стабилно състояние в МБАЛ Пловдив, където специалистите неонатолози го поемат." 

Това е поредният случай на спасени недоносени бебета в региона. Напомняме, че преди месец с помощта на дарената техника беше оказана спешна помощ на недоносени близнаци от Велинград. Повече за случая можете да прочетете >>>ТУК

Източник и снимки: Facebook Lazar Radkov