По-малко от едно на всеки 80 000 бебета се раждат в окоплодния си мехур. Докато са в утробата на майка си, бебетата са обградени от окоплодна течност. Тя обгръща нарастващия плод в матката и се превръща в негов дом.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Образува се и окоплодния мехур, който най-често се разксъсва сам, непосредствено преди раждане. Понякога обаче това не се случва и някои бебета идват на бял свят, затворени в него. В подобни случаи окоплодният мехур се разкъсва от ръцете на лекарите.  

Да се родиш в околоплодния си мехур - 9 изумителни снимки

Не е изключено да се прибиегне и до амниотомия. Амниотомията представлява изкуствено нарушаване целостта на амниотичния сак с цел подпомагане на раждането. Извършва се т. нар. "пукане на мехура" и окоплодният сак се разкъсва умишлено, за да се освободи околоплодната течност. До амниотомията обикновено се прибягва, когато има необходимост раждането да се предизвика или ускори.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

По какъвото и начин да се случи, раждането винаги е чудо. А раждането, което ще видите във видеото, е изумително, защото е на близнаци, дошли на бял свят все още в пространството на окоплодните си мехури. Гледайте!

Източник и снимка: https://www.pregnantlife.net/