59-годишна американка е станала най-възрастната жена в света, която е родила близнаци. 

Бебетата на Лорън Коен и съпруга ѝ Франк Гарсия, Грегъри и Жизел, бяха родени успешно с цезарово сечение, въпреки животозастрашаващите усложнения.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Бременната жена е загубила голямо количество кръв по време на раждането. Това налага спешна хистеректомия. Лекарите в New York-Presbyterian Hospital се борят да спасят нейния живот и живота на близнаците.

„Щастлива съм. Излизам здрава и двете бебета излязоха здрави“, сподели майката. 

Лорън Коен има 27-годишна дъщеря Рене от първия си брак. Бащата на близнаците Франк Гарсия, който е около 20 години по-млад от съпругата си, споделя за жена си: "Лорън има смелост. Тя е невероятна."

 "Беше една от мечтите ми да имам бебета близнаци. Това е като чудо", добавя той. Коен е искала Ракел да има брат или сестра, но не е очаквала близнаци. 

Пъпната връв - първата осезаема връзка между майката и бебето

Поради две състояния, от които е страдала по време на бременността си - плацента превия, при която плацентата е заклещена към шийката на матката, и плацента акрета, при което плацентата расте през матката - бременната жена е приета в болница през март.

Цезаровото сечение беше планирано за 24 май, около шест седмици преди да се родят близнаците. Но два дни преди това плацентата проби стената на матката на Коен и лекарите се впуснаха в действие.

Да родиш на 49: сбъдната мечта за мама - бебе Айля

„Направиха висок разрез“, разказва майка. „Извадиха бебетата от областта на корема, без да се наруши плацентата.“ „Благодарна съм на лекарите в Columbia Presbyterian, че спасиха моя живот и живота на моите бебета“. 

Източник и снимки: https://www.pregnantlife.net/