Ами да, някои бебета са нетърпеливи и решават да се родят преди мама да бъде настанена в болничното легло. Именно това се случва и с един малък юнак. Напът за болницата в Габрово, момченцето проплаква в колата. В момента то и майка му са настанени в Окръжната болница в града. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Бебето е четвърто дете в семейството, което преди години решава да се установи в село на десетина километра от Габрово.

Когато контракциите на родилката започнали в ранния следобед на 8 юни, таткото бил с по-големите деца на тренировка по футбол. Не очаквали, че бебето ще се роди бързо, защото контракциите били през голям интервал. Мачът обаче продължил по-дълго от очакваното, а междувременно контракциите зачестили. 

Връщайки се по спешност вкъщи, съпругът качил родилката в колата и потеглили към болницата.

"Половината път до нея е извънградски, другата половина - в града. Бебето се роди на 3 минути от болницата, вече в града, затова и не можех да спра", разказа пред OFFNews щастливият татко, който е фотограф и графичен дизайнер по професия. 

Златното момиче Катрин Тасева стана майка на момченце

Така бебето проплакало в ръцете на майка си на предната седалка.

Стигайки в болницата, бащата директно влязъл в спешния кабинет, където преглеждали пациент, и казал, че съпругата му е родила по пътя. Веднага бил повикан шефът на АГ отделението. Няколко души от екипа се притекли, прерязали пъпната връв на входа на болницата и качили на носилка майката в отделението.

"Доживях да видя и това", каза една от сестрите, спомня си таткото.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Бебето и майката се чувстват добре. Момченцето тежи 3,8 кг и е високо 51 см.

Източник: https://offnews.bg/