Интензивните грижи за новородените са работа, която изисква много енергия, професионализъм, себеотдаване и най-вече – огромно сърце. Защото да бъдеш неонатолог е мисия да пазиш най-крехкия, новопоявилия се живот, и да вървиш заедно с него в борбата да го има. Но най-вълшебната трансформация е от участник в тържеството на живота, да се превърнеш в негов проводник

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Роля, която пое за втори път неонатологът от екипа чудотворци на болница „Селена“ д-р Ана Миовска. Мари дойде в събота с идеални мерки. Беше посрещната от звездния състав Д-р Даниел Ставрев и проф. Благовест Пехливанов, неонатолога д-р Зорница Василева и анестезиолога д-р Драгостин Кренчев. „Да влезеш в залата от другата страна – тази на пациента, беше особено чувство. Чувство, в което вълнението среща страха, а рационалното и емоцията се борят за надмощие“, споделя д-р Миовска. 

А след раждането всичко става по-лесно. Защото вече си в свои води и липсват безкрайните въпроси и страхове дали правиш нещата правилно. Защото си гледал толкова много бебета като свои, че сега ти остава единствено да се наслаждаваш на любовта и споделените моменти с твоето човече. Но това, което помага най-много според д-р Миовска, е възрастта. На прага на 40-те, девет години след появата на първото дете, когато вече си достатъчно осъзнат, всичко изглежда по-спокойно, а изборите – по-лесни. И споделя, че ако човек е здрав и се чувства добре, това би могло да бъде най-добрата възраст за дете. 

9 години опити и мечти, за да го има днес Георги

Днес д-р Миовска и Мари се прибират в къщи, където другата половина на семейството ги очаква с нетърпение, готови да започнат приключението за четирима заедно. А ние ще я чакаме да се върне в отбора на чудотворците с големи сърца от неонатологичното отделение на „Селена“. И знаем, че няма да се забави защото мисията да се бориш за новия живот, е призвание завинаги.

Източник и снимка: Facebook УСБАЛАГ Селена