По повод международния ден на жената-8 март, и нарастналото търсене на консултации от страна на пациентки, диагностицирани с доброкачествени и злокачествени заболявания на млечната жлеза, Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Софиямед" стартира безплатна кампания прегледи. Всяка дама, която желае да се консултира с хирург за възможностите за оперативно лечение на млечната жлеза или пациентки с налична фамилна обремененонст за рак на гърдата, може да го направи всеки понеделник от месец март от 9 до 13ч. при д-р Миряна Сечанова, хирург от Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Софиямед" с предварително записване на тел. 0895 555 444 или 02 465 00 00.

Прегледите ще се осъществяват в Кабинет 13, ет.2 на ДКЦ „Софиямед“-бул."Г.М.Димитров" 16, а пациентите е нужно да носят в себе си наличната медицинска документация, с която разполагат.

Д-р Сечанова коментира, че доброкачествените и злокачествени образувания на гърдата са все по-често срещани в практиката, както на мамолози, специалисти по образна диагностика и онколози, но и на хирурзите. Методите на лечение зависят от всеки конкретен случай и именно затова персонализирания подход в него и колаборацията с лекуващия лекар и постоперативния консултиращ специалист и хирург са от първостепенно значение.