Сумата от почти 11 хиляди лева събра благотворителният базар, организиран в подкрепа на малката Йоана от село Ягодово. Той се проведе в събота и премина под надслов "Заедно можем повече“.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Освен базар на детски играчки пред сградата на кметството в селото беше организирана и благотворителна фотосесия.

"Надминахме сумата от 10 хиляди лева. Браво, хора!“, коментираха организаторите на събитието с благодарност към всеки един, включил се със средства в помощ за лечението на момиченцето.

Йоана e пострадала тежко по време на раждането си и вече 1 година и 9 месеца се бори за своя живот и за своето бъдеще. Развила тежка форма на епилепсия, която със собствени сили на семейството от година и половина успешно овладяват с помощта на отдаден и безкористен невролог в Турция.

В Пловдив има бум на дечица, заразени с херпангина с конюктивит

Средствата от поредната кампания ще бъдат преведени по сметката на детето, което в момента е в турска клиника. Следващото събитие в помощ на лечението на 2-годишната Йоана е открит благотворителен урок по народни танци. Той ще се проведе днес на площада пред читалището.

Апел за помощ - 7-годишната Мария да проходи

Началото е 19:30 часа. На място ще бъде поставена кутия, в която всеки ще може да дари определена от него сума в помощ на детето.

Източник и снимка: https://www.focus-news.net/