Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че заради грешна преценка е изгубила нероденото си дете.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Случаят е от 14 август, когато бременната в шестия месец тогава 26-годишна жена, отива на преглед с оплаквания, дежурният медик обаче я изпраща вкъщи, предписвайки и само обезболяващи.

Съпругът на бременната жена Виктор Падюков разказа, че един час по-късно жената получава болки вкъщи. Личната лекарка обаче пише на съпруга ѝ да я докара за преглед на следващата сутрин, но след няма и половин час тя е загубила бебето вкъщи.

Лекарят обаче си е признал, че е негова грешка.

Свекърът на родилката Манчо Падюков раказва: "Вкарахме я завита в чаршаф, дето мъртво в ръцете. Пъпната връв в нея, цялата в кръв."

Бременна в 9-ти месец - удряна и заплашвана от мъжа си

Казвайки на доктора: "виж докъде докара работата", той отговорил: "аз сбърках". Свекърът продължил: "след като не е от вашата компетентност, защо не я качихте жената в АГО-то или да извикате някакъв специалист. Един човешки живот е загубен, не се знае и какво ще се случи с майката. Ето вашето сбъркване докъде стигна". По думите на Манчо отговрът на лекаря бил: "Извинявай, сбърках..."

Изписаха бебето на родилката, починала след раждането

Директорът на ЦСМП в Благоевград каза, че е запознат със случая и се извършва проверка. Запознат е и "Медицински надзор", който извършва проверката, резултати се очакват през следващата седмица.

Източник: https://bntnews.bg/