Докторите с 800 дни неползван отпуск излязоха в почивка за 2 седмици, през това време текат предизвестията им за напускане. Преговаря се с няколко млади медици, както и със специалист от София, който да го оглави. Обещаните от министъра 6-има специализанти не се намериха, но може да се сключи договор със столичната педиатрия. Малчугани от областта засега ще се приемат само в хирургията и ортопедията на болницата. 

Лекари спасиха 9-годишно дете с рядък тумор

Въпреки обещанието на здравния министър проф. Христо Хинков при спешното му посещение в града преди седмица не бяха осигурени шестима лекари - специализанти от столицата. Така от 15 август педиатрията в МБАЛ “Христо Ботев” е затворена, а всички лекари, работещи в отделението, са в годишен отпуск за 2 седмици.


Те са подали и предизвестия за напускане, след като с ръководството на болницата не постигнаха споразумение за по-добро заплащане

Това пък означава, че може и от септември да няма кой да лекува малките пациенти от областта.

“Отделението е затворено, а лекарите са в отпуск. Имаме педиатри на разположение, които да консултират деца евентуално за приемане в други отделения. Не ми е предоставена информация къде да пренасочваме децата, които имат нужда да бъдат лекувани в детско отделение”, каза шефката на болницата д-р Кети Ценова, която също е депозирала оставката си в Министерството на здравеопазването.

Лекари спасиха бебенце, мазано с аспирин

Врачанската болница пусна обява, че търсят 4-има лекари със специалност “Педиатрия” и 4 медицински сестри за детското отделение. На тези, които не са от Враца,
се предлага жилище.

Кандидати обаче досега няма. От местната управа обещаха общински апартаменти и при временно командироване на педиатри във врачанската болница.

Източник: https://www.24chasa.bg/