Четиригодишно дете, родено с тежки увреждания, изненада лекарите, след като оцеля след прекратяване на животоподдържащо лечение, в това, което се смята за уникален случай. Британски съдия нареди детето отново да получи пълно лечение, предава Ройтерс.

Спасиха майка и бебето ѝ след спешно секцио в 32-ра седмица

Момчето, чието име не се разкрива поради медицинските му обстоятелства, е родено през март 2020 г. с мозъчна малформация и други сериозни медицински проблеми и беше поставено на апаратна вентилация през октомври, след два инфаркта.

Родителите му, които са ревностни православни християни, са настоявали да го отведат в италианска болница, свързана с Ватикана, за допълнително лечение, като казват, че въпреки тежкото му състояние, животът му е "дар от Бога" и има смисъл. Лекарите в King's College Hospital в Лондон обаче заявили, че няма надежда за възстановяване и че детето ще оцелее само няколко дни след прекратяване на лечението.

Роди се Петър - чудо, чакано 18 години

През април съдия Найджъл Пул реши, че в интерес на детето е да се прекрати животоподдържащото лечение, което беше спряно през май. Въпреки това, повече от четири месеца по-късно, детето все още живее у дома с родителите си, като "обори всички медицински очаквания", според съдията.

Апел за помощ - да спасим живота на Антъни

Случаят се смята за "изключително необичаен", а съдията нареди да бъдат отменени ограниченията върху лечението на детето, след като то е оцеляло досега.

Източник: https://news.bg/