4-годишно дете е било блъскано от учителката си в детската градина. В резултат на това момиченцето е било посинено, получило е психическа травма и не желае да ходи там. Това твърди бащата Медиан Мосадов пред БТВ.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Детето посещава 112-а градина „Детски мир“ в столичния район „Витоша“. На 19 октомври то не е искало да влезе в градината, но родителите му го изпратили вътре. По обяд дошли отново, за да видят как е и попитали дали могат да го приберат, а директорката разрешила.

„Когато преоблякохме детето вкъщи, видяхме, че има следи на гърба от насилие. Тогава не издържах и реших да направя разследване какво се случва. Детето каза: „учителката ме бутна на леглото и ме удари“, разказва бащата.

Родителите са завели детето на медицински преглед и той е показал, че има следи от удар с предмет. Затова Мосадов е подал жалба в 6-о РУ на полицията в София.

„Проблемът трябва да се реши заради всички деца, не само заради моето“, казва бащата.

Ценно дарение за новородените бебенца в Майчин дом - София

Проверка на директорката на детската градина Нели Петкова показала, че насилие от учител върху детето няма.

"Искрено се надявам моите първоначални наблюдения да се окажат верни. В детската градина работи много добър и стойностен екип. Всички учители са добре подготвени и обичат децата", подчерта Петкова.

Инцидент в детска градина - 6-годишно дете падна от втория етаж

В деня, за който говори господина, ние с него имахме четири срещи и говорихме как по-лесно да стане адаптирането на детето, включително родителите да идват в групата и да остават, продължи директорката.

Тя е разбрала за нараняванията на детето от полицията, която е изискала записи от камерите в детското заведение. Петкова е поискала писмени сведения от всички служители, които са влизали в групата.

Майка прибра 3-годишното си дете от градина с рани по лицето

„Лошото е, че не са видели нищо. По думите на учителката тя е започнала да съблича детето, защото то е влязло вътре, плачейки, и с якенцето си. Първо го е успокоила, застанали са до бюрото, помощник-възпитателката е била в другия край и се е занимавала с останалите деца. Събличайки детето, то се е опитало да се изплъзне от ръцете ѝ. Явно е искало да остане с якето. Учителката е била ударена, но най-вероятно и то се е ударило“. Това е научила Нели Петкова от персонала.

„Няма как толкова силно да се удари само. Детето потвърждава, че е ударено с ръка. Искам компетентните органи да разследват случая“, настоява бащата на 4-годишното момиченце.

Текат проверки от полицията и от Столичната община и се очакват резултатите от тях.

Източник: https://www.dnes.bg/