Това е история за силата на човешкия дух, за любовта, за професионализма, за вярата. Горди сме, че нашите лекари и акушерки са част от нея, че точно те са част от чудото, наречено Живот, споделена във фейсбук страницата на II АГ Болница "Шейново"

"Най-големите герои са най-малките!

Аз съм майка на герой!!! На 06.06.23 в 20:04 благодарение на нашите Спасителки д-р Димитрина Николова и д-р Славяна Галева след спешно секцио се роди нашата 920-грамова сила Гергана. Сила, която не спира да показва и доказва всеки ден, че има желание за живот. Показа своя инат и характер още в неонатологията на болница Шейново, където започна и нашето чакане да порасне и да си я приберем вкъщи.

Как емоционалното състояние на майката оказва влияние върху бебето преди раждането

Пътят не беше никак лек и кратък и ни отведе два пъти в болница Пирогов, където екипите на отленията по Хирургия на новороденото и Детска реанимация положиха невероятни грижи за нашия голям герой, където отново изненадахме всички с борбения си характер и силен глас.

И ето, че най-накрая дойде денят да се приберем заедно вкъщи. Този ден нямаше да е възможен без отдадеността, грижите и усилията на всички Лекари, Сестри и прекрасните екипи от болница Шейново и Пирогов.

 

Тина от Един за друг: Не спирах да плача и да питам екипа дали дъщеря ни ще е добре…

Сърдечно благодарим на д-р Николова и д-р Галева за бързата реакция и шанса на бял свят да се появи нашият герой, на доктор Узунова и целия екип на Неонатологията в болница Шейново за денонощните грижи за Гери и всички деца в отделението. Благодарим Ви, че не се отказахте от нас, дори когато беше най-трудно.

Бебе загуби живота си след падане от балкон в Турция

Благодарим Ви, че винаги бяхте там - за нас, когато плачехме, когато се смеехме, когато имахме нужда от вас. Знам, че при вас Гери винаги ще има още едно семейство - на д-р Димитров, д-р Георгиев и целия екип от отделението Хирургия на новороденото за безупречната работа и професионализъм, с които ни посрещнаха и положените грижи. Благодарим на д-р Пседерски и на целия екип на Детска реанимация, които винаги намираха начин да ни успокоят и да отговорят на хилядите въпроси. И не на последно място - благодарим на всички, които винаги бяха, са и винаги ще бъдат до нас. Благодарим, че не ни оставихте сами да извървим целия път."

Лекари спасиха недохранено бебе в тежко състояние

Петя Новкова - майка на бебе Гергана!