Приятели, на това малко чудо му предстои изключително спешна операция, но за съжаление семейството няма необходимата сума. Ако обединим усилията си, заедно бихме могли да помогнем на малката Ванеса. 

А каква е нейната история? Ето какво споделя майка ѝ: 

Казвам се Ирина и съм майка на Ванеса. Бих искала да Ви разкажа историята ѝ и да Ви помоля за помощ.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Ванеса е на 7г. Родена в термин след нормално протекла бременност, но на втория месец след раждането е установен мозъчен кръвоизлив, ДИК синдром и Сепсис. Въпреки започнатото лечение в следващите месеци развива хидроцифелия и на 5-месечна възраст се налага поставянето на вентрикуло-перитонеален шънт (клапа).

Чудото се случи - бебе Кристин има ново сърчице, което работи добре

Детето е и със симптоматична епилепсия и детска церебрална парализа. Въпреки че лекарите нямаха надежда за нея, тя се е вкопчила здраво в живота и продължава борбата за него. Ванеса има нужда от всекидневни рехабилитации и работа с различни специалисти. Това ще направи живота ѝ по-лек и ще я приближи малко повече към „нормалното” детство. От 2019 г. с нея започват работа специалистите в център „Рибем” - Турция, както и да следят състоянието ѝ най-добрите лекари там - невролог Prof.Dr.Burak Tatli, ортопед - Doc.Dr.Fuat Bilgili, Pr.Dr.Atakan Aydin, офтамолог - Prof.Dr.Huseyin Yetik.

До този момент Ванеса има само две операции - едната е на 5-месечна възраст за поставяне на клапата през 2015г и една през 2017г. за ревизия. Преди три години е установена локсация на двете тазобедрени стави. Налага се операция, но заради епилепсията се следи постоянно състоянието ѝ и ще бъде направена в подходящия момент. По преценка на лекарите е планувано поставянето на ботокс на ръчичките и крачетата, за да се избегнат бъдещи контрактури.

Средствата необходими за лечението ѝ са непосилни за нас. Борим се с всички сили, но няма да се справим финансово без Вашата подкрепа!

Спасено бебенце с дихателни проблеми - отново с помощта на Капачки за бъдеще

За това ние се обръщаме към всички добри хора, които могат да помогнат. Обръщам се към Вас с молба и надежда, че ще успеете да дарите щастливо детство и нормален начин на живот на едно дете! Дете, което трябва да се справи с необикновената си съдба!

5 аспиратора за недоносени бебета получи като дарение УМБАЛ-Бургас

Тя е смело момиче – не спира да се бори с болестта си, но е много трудно. Въпреки всичко, въпреки тези заболявания, ние я обичаме безкрайно много и искаме Ванеса да се подобрява. Искаме всичко това да остане зад гърба на нашето крехко и прекрасно малко ангелче. Разходите нарастват непрекъснато и сме изправени пред трудности, но трябва да осигуряваме редовна терапия. Ужасно тежко ни е от този факт – болката да не можеш да осигуриш нужното на болното дете си дете е огромна и не я пожелавам на никой!

На малката Ванеса можете да помогнете  >>> ТУК 

Източник и снимки: Facebook Дари надежда