Първият в историята базиран на слюнка тест за бременност е разработен от израелска компания за тестване на слюнка. Тестът използва прост ръчен апликатор за вземане на проба от слюнка. След това пробата се вкарва в устройството за анализ, което дава резултати в рамките на десет минути.

Тежък мъжки фактор, три години опити и естествена бременност на финала

Както при обикновените тестове, две линии означават положителен резултат, а една линия означава отрицателен резултат. Тестът е предназначен да открива повишени нива на бета-човешки хорионгонадотропин (β-hCG), хормон, който обикновено се среща в слюнката на бременни жени от около три до четири седмици след бременността.

β-hCG обикновено се нарича хормон на бременността. Когато оплодената яйцеклетка се имплантира в матката, плацентата започва да произвежда този хормон, чието ниво, като правило, постоянно се повишава през първите седмици от бременността.

Бременна на 40 - едно чакано бебе най-сетне е в утробата на мама

Според създателите  клиничните изпитвания, проведени върху над 300 жени, са показали, че тестът е около 95% точен, когато се използва от първия ден на пропуснатата менструация, пише News Atlas. Освен това включеното приложение ви позволява да споделяте резултатите дигитално, елиминирайки неприятностите от традиционното правене на снимка на тест стик.

Едно от основните предимства на този нов метод е неговото удобство. Край на търсенето на тоалетната или потенциалното намокряне на ръцете ви. Има обаче малко предупреждение - преди да проведете теста, трябва да изчакате 30 минути след хранене или пиене.

Разработката беше приветствана като добре дошъл пробив в тестовете за бременност, тъй като предлага на жените възможността да тестват за бременност по по-чист, по-ясен и по-прост начин.

Жена разбира, че е бременна с тризнаци, малко след като губи съпруга си

Създателите вече са кандидатствали за разрешение да разширят пазара си в САЩ. При пълен капацитет компанията може да произвежда до милион теста на месец и да разпространява продукти по целия свят. В момента тестът се предлага в магазините в Обединеното кралство и Ирландия за 12,75 щатски долара, сравнимо с повечето традиционни тестове за бременност.

Източник: https://glasnews.bg/